Ponny
9 augusti 2018 19:42

Stark svensk hoppstart på ponny-EM

SmakstartHoppryttarna på ponny-EM har gjort sitt första kval. Det bådar gott för svenskt del och bäst av de blågula lyckades Ingemar Hammarström. "Riktigt bra – det är viktigt att få en bra start", säger Ingemar om känslan.

Stark svensk hoppstart på ponny-EM
Mathilda Bohlin, Fanny Kullmyr och Ingemar Hammarström visar fin form på EM. Deras landslagskollegor Sally Wikner och Anna Hästbacka var på annat håll vid fototillfället. Foto: Madeleine von Koch

Hoppryttarna har ridit sin första individuella klass på ponny-EM i brittiska Bishop Burton och för svensk del blev det en snygg inledning med felfritt, ett fel och ett ner som de tre främsta resultaten.

Ingemar Hammarström gör sitt sista EM med Ocean des As och han startade det på bästa sätt – felfritt på en tid som räckte till fjärde plats.
– Det känns riktigt bra. Det är viktigt att få en bra start och komma in i det, säger Ingemar när han just har suttit av efter prisutdelningen.

Hans flerfaldigt EM-meriterade ponny var som många gånger förr laddad på framhoppningen.
– Jag är van vid att han är lite crazy, men väl inne på banan är han helt perfekt, säger Ingemar.

Ingmar Hammarström Swe Ep1808092430
Ekipaget på väg mot felfritt. Foto: www.eventingphoto.com

Fanny nära nollan

Ingemar är nu en av 17 ryttare som hoppar vidare i EM med noll fel i protokollet. Fanny Kullmyr och Vox Pop De L’Aulne visade också att de är med och slåss i toppen. Blott ett tidsfel noterades i den första mästerskapsklassen.
– Det kändes jättebra, säger Fanny och konstaterar att det blev lite för mycket perfektion som kostade ett tidsfel.
– Jag får rida lite mer i nästa klass, sammanfattar den i övrigt felfria ryttaren.

Även Mathilda Bohlin med Miclas Aristocrat höll den svenska fanan högt. Ett nedslag blev resultatet.
– Min ponny kändes pigg och jättefin, och han brukar bara gå bättre och bättre, säger Mathilda nöjt och sammanfattar det starten som fullt godkänd.

Ytterligare två svenska ryttare är med på EM. Sally Wikner och Mystic Impact slutade på 10 fel i den inledande klassen. För det sista svenska ekipaget Anna Hästbacka med Veni Vidi Vici blev det en ofrivillig avsittning.

I morgon avgörs laghoppningen och på söndag är det individuell final. Till skillnad från dressyrryttarna tar hoppryttarna med sig sina resultat genom mästerskapet och det gäller således att hålla i det rakt igenom.
– Målet är alltid att det ska gå så bra som möjligt, säger Ingemar och konstaterar samtidigt att mycket kan hända på vägen.

Resultat

Ingemarhammarströmmvkwb
Ingemar är med i matchen inför resten av EM. Foto: Madeleine von Koch

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat En månad sedan guldet – läs allt från ponny-EM här (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden