Hoppning, Ponny
1 juni 2018 15:16

Första internationella segern för Ebba och Dynamite Sparatcus

Internationella framgångarI mars debuterade Ebba Danielsson med sin EM-meriterade ponny Dynamite Spartacus och nu har de fått till sin första internationella fullträff.

Första internationella segern för Ebba och Dynamite Sparatcus
Ebba Danielsson, här fotad med sitt SM-guld 2016, vann i Wierden. Foto: Fredrik Jonsving

Hoppningen för de unga ryttarna på ponny och häst pågår för fullt i holländska Wierden. Ebba Danielsson är ofta i farten högt upp i resultatlistorna  och nu har hon säkrat sin första internationella seger med Dyanmite Spartacus (val, f 2006, okänd stam) som tidigare har tagit lagguld på ponny-EM för Irland (läs mer om Ebbas nya ponny i tidigare artikel).

I tidshoppningen 1,30 i ponnyernas stora runda var det ganska så nya ekipaget ett av bara två felfria och säkrade segern, som följde upp deras Falsterbokval-seger i medelsvår A på Hammarö för några veckor sedan.

Alice vann

Ännu en svensk seger har säkrats genom Alice Borglund och Caspian (SWB, val, f 2008, e Careful-Cannonball, uppf Peter Gustafson). Ekipaget vann childrens 1,25 i ett startfält med över 70 ekipage. I den klassen var Ebba Danielsson, nu på Validento, näst bästa svensk på placering 16.

Ridsport, Sundbyholm Dag 6
Mathilda Bohlin samlar placeringar i Nederländerna. Arkivbild: Roland Thunholm

Mathilda Bohlin red in två ponnyer på placering i 1,25-klassen med mer än 70 ekipage till start: Miclas Aristocrat på placering 4 och Finn Junior på placering 19. Med den sistnämnda blev det under fredagseftermiddagen en ny fin placering, nu som sexa i lilla rundans 1,25,

Bland juniorerna är det ännu större startfält och bland fler än 90 startande i 1,35 blev det två svenska placeringar: Ingemar Hammarström/Cascara RN som 22:a och Janelle Larsson/Staralme Esc Z som 24:a.

Tufft i laghoppningarna

I nationshoppningarna har Sverige haft det tufft i den hårda konkurrens som råder. Childrenlaget fick två ryttare uteslutna och kom därmed sist av tio nationer, men Alma Carlén/Corsica Q levererade en nolla för laget. Även juniorlaget hade oturligt två uteslutna och blev sist. Bästa svensk var Janelle Larsson/Staralme Esc Z på blott ett tidsfel.

För ponnylaget gick det lite bättre – femma av åtta lag med Frida Karlsson/Tinnerath Lad på 4+0 fel som bästa ryttare samt delad sexa individuellt.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden