Ponny
5 januari 2018 09:43

EM-ponny till Ebba Danielsson

TopponnyDynamite Spartacus ingick i det irländska EM-guldlaget i hoppning på Ponny-EM i Ungern förra året, med sin ryttare Abbie Sweetnam. Nu finns ponnyn hemma hos Ebba Danielsson i Nora.

EM-ponny till Ebba Danielsson
Ebba Danielsson har fått ta över tyglarna på EM-ponnyn Dynamite Spartacus från Abbie Sweetnam. Privat foto

– Ja, vi fick hem den på nyårsafton, den kom då direkt från tävlingarna i Mechelen, med en mellanlandning hos Kicki Sander på Runestens gård, bekräftar Ebbas mamma Eva Danielsson.

Abbie Sweetnamn, Dynamite Spartacus
Abbie Sweetnam har haft stora framgångar med Dynamite Spartacus.

I Mechelen reds finalen i FEI:s Pony Trophy, och Abbie och Spartacus slutade på en andraplats.

– Det var kul att det gick så bra, tycker Eva, det är ju så svårt att rida den sista tävlingen på sin ponny.

Familjen Danielsson fick tips om att ponnyn skulle säljas, och åkte över till Irland två månader innan Mechelen. Allt kändes bra, och det gjordes upp om att ponnyn skulle åka till Sverige och Ebba direkt efter tävlingarna i Mechelen.

Ebba Danielsson, Dynamite Spartacus
Ebba Danielsson och Dynamite Spartacus blir ett namn att lägga på minnet. Privat foto

– Den är snäll, trevlig och enkel att ha att göra med, säger Eva, och Ebba är så nöjd. Hon rider och joggar och tar det lugnt. Nu ska de bygga upp ett samspel och ett förtroende. Ebba blir 12 år i år, så de har gott om tid. De ska få rida ihop sig, vi ska inte köra på för hårt. Det känns viktigt att ponnyn har ridits av en tjej, det här kommer att passa bra. Ebba är ju också van vid att rida många olika sorters ponnyer.

Ebba har haft stora framgångar med sin förra B-ponny Parc Chit Chat (nu såld till Ellen Hammarström) med SM-guld, SM-silver, och NM-guld. Med sin C-ponny Smithstown Toodles deltog hon i Prins Carl Philips Pris i Friends arena förra året och vann förklassen där.  I år kommer Ebba att satsa främst på den och sin andra C-ponny April is full of Surprises. Ebba har även en annan D-ponny, Shirsheen Sea Breeze och har dessutom planer på att rida mamma Evas åttaåring i Childrens-klasser nu när hon blir 12 år. Så det är några spännande år som väntar. Särskilt spännande ska det bli att se Ebba tillsammans med den nya irländska ponnyn Dynamite Spartacus.

170729 SM-hoppningar Ebba Danielsson och Parc Chit Chat fick SM-silver för B-ponnyer i hoppning. BILDBYRÅN / kod PA / 91804
I somras tog Ebba SM-silver i kategori B med Parc Chit Chat – 2016 tog de guld. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden