Ponny
10 augusti 2018 18:23

Tuff start för fälttävlanssvenskarna på ponny-EM

OmladdningDet blev en tuff start för det svenska ponnygänget i fälttävlan på EM och laget, en ryttare kort, ligger sist. Dressyren är avklarad och nu laddar de om inför terrängen.

Tuff start för fälttävlanssvenskarna på ponny-EM
De svenska lagryttarna Luana, Elvira och Alice med ledarna Lena Bredberg och Sofia Oscarsson vid invigningen. Foto: Privat

Fälttävlansdressyren är klar på ponny-EM. Det svenska laget, som förlorade ett starkt ekipage i mätningen, ligger sist av de nio lagen.  I lag toppar Storbritannien, medan tre tyskar innehar de individuella tätplaceringarna. Tävlingen är dock långtifrån över – i morgon väntar terräng och på söndag banhoppning.

Av de svenska ekipagen ligger Alice Westermark med Knockberg Flash bäst till på plats 28 med 37,10 straff. Luana Palmqvist med Finding Nemo ligger på plats 38 och Elvira Gustafsson med Royal Gold Apollo ligger på plats 41.

– Mest tråkigt är det med Elvira som i normala fall ligger på 65-70 procent, men som fick omslag i båda förvända galopperna, säger Lena Bredberg, landslagsledare.

Dock var det flera ljusglimtar. Ett fint travprogram för Elvira, fint skrittprogram för Luana och en mycket bättre sits än innan för Alice, sammanfattar Lena.

Omladdning pågår

– Alla presterade under sin vanliga nivå, men nu ser vi fram emot det moment där de är bäst, säkra och tycker är roligast: terrängen, säger Lena.
– Luana har aldrig haft ett terrängfel, Elvira har runt 20 felfria terränger och Alice gick senast en internationell enstjärnig för häst felfritt.

Då laget inte har någon vidare chans är det främst fokus på det individuella och samtliga ryttare får rida på just det vis som känns bäst för dem.
– Om de rider som vanligt kommer de att vara felfria. Nu laddar vi om.

Resultat

Alice Westermark Swe
Alice Westermark med Knockberg Flash är bästa svensk på plats 28 med 37,10 straff. Foto: www.eventingphoto.com

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat En månad sedan guldet – läs allt från ponny-EM här (21)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-