Avel
25 februari 2020 06:00

Populära hingstar till bruksprovets shownummer

Bruksprovet 2020I dag tisdag inleds bruksprovet på Grevagården i Västergötland. Även om inte lika många hingstar visas som i fjol hoppas arrangörerna att många besökare ska hitta till arrangemanget. En publikdragare blir fredagens hingstklasser och uppvisningsklasser i hoppning och dressyr, dit flera populära hingstar är anmälda.

Populära hingstar till bruksprovets shownummer
Breederssegraren 2019, Baloé HP, deltar i hingstuppvisningen på fredag. Foto: Roland Thunholm

Redan tidigt på måndagen hade de första lastbilarna med hingstar rullat in på Grevagårdens stallplan, samtidigt som arrangörerna lade sista handen vid förberedelserna.
− Den största skillnaden mot Flyinge är att vi hoppas att det ska vara mer hästvänligt här, och att hingstar och hästägare ska tycka att det är en lugn och bra miljö, eftersom det inte är så många andra hästar på anläggningen, säger Monica Björkdahl som ingår i kärntruppen med funktionärer från den regionala SWB-föreningen.

Arrangörerna hoppas nu att publiken ska hitta till bruksprovet, och då framför allt till fredagen och helgen.

På fredag eftermiddag blir det hoppning och dressyr för de direktkvalificerade lite äldre hingstarna som deltar, och detta följs sedan av en ren uppvisningsklass som har lockat flera kända hingstar.

Baloé HP som nyss var tvåa bland 6-åringarna på Gothenburg Horse Show kommer, liksom Zafferano och Iron Man, berättar Lottis Levin på Swede Horse som håller i den programpunkten.

Bravour och Contant Q kommer och visas för hand, och Lena Zeiloths nya hingst Quick-Star ter Putte kommer publiken också att få se.
− Vi kan fortfarande ta emot fler anmälningar till den visningen, säger Lottis Levin.

Startlistor till bruksprovet

SWB:s samlade information om bruksprovet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden