Sportnytt
4 september 2019 08:52

Premiär för tv-sändningar på sajten

Nytt utbudIdag bjuder vi på en spännande nyhet: Ridsport startar ett samarbete med nya tv-kanalen RidersLive. Våra prenumerantar kommer med ett klick att kunna se allt från spännande dokumentärer till utvalda sportevenemang från både Sverige och övriga världen – direkt på Ridsports sajt.

Premiär för tv-sändningar på sajten
Signe Svensson är en av åtta ryttare i årets final av Prins Carl Philips Pris. Första rundan på fredagen sänds direkt på Ridsports webb, lördagens final sänds på SVT. Foto: Roland Thunholm

Samarbetet mellan RidersLive.TV och Ridsport rivstartar nu på lördag då vi visar sändningen från den första semifinalen i ponnytävlingen Prins Carl Philips pris. Senare i höst väntar sändningar från de femstjärniga meetingen i Barcelona, Helsingfors International Horse Show och från belgiska Waregem Horse Week.

– Vi har redan smygstartat med sändningar från SM för islandshästar och vi har säkrat flera intressanta rättigheter som rör internationella stortävlingar. Det finns väldigt mycket bra ridsport som den svenska tv-publiken tidigare haft svårt att hitta till, säger Caroline Berggren, vd för RidersLive.TV, och tidigare arrangör och marknadschef på Sweden International Horse Show.

190904_riderslive.tv_svelander-berggren
Hans Svelander, Spring Media och Caroline Berggren, vd för nystartade tv-kanalen RidersLive.TV som nu drar igång sina sändningar, bland annat via Ridsports sajt. Foto: Pressbild/RidersLive.TV

Brett utbud för Ridsports prenumeranter

RidersLive.TV drivs av Berggren tillsammans med sportmedieagenturen Spring Media. I höstens tv-tablå ryms utöver sportsändningar från hela världen även inköpt och egenproducerat material. En del av detta kommer att sändas direkt på Ridsports sajt.

– Vi ser verkligen fram mot att kunna erbjuda våra prenumeranter tv-sändningar både från nationella och internationella tävlingar och dessutom flertalet andra ridsportrelaterade program som visas i kanalen. Det är en satsning som vi hoppas och tror att våra läsare ska uppskatta, säger Susanne Tornberg, vd på Ridsport.

Fakta

Ur höstens tv-tablå:

RidersLive.TV öppnar med sändningarna av semifinalerna i ponnytävlingen Prins Carl Philips Pris. Först ut är Gagnef nu på lördag, sedan väntar Ljungby, Laholm och Strömsholm innan den stora finalen på Sweden International Horse Show i slutet på november.

I tablån ligger också sändningar från Waregem Horse Week i slutet på september och från de femstjärniga internationella tävlingarna i Barcelona och Helsingfors International Horse Show i oktober.

Kanalen visar också dokumentärer och clinics, både inköpt och egenproducerat material.

Expandera

Betydelsefull uppstart

Att starta med sändningarna från prestigefyllda tävlingen Prins Carl Philips pris är betydelsefullt enligt Caroline Berggren.

-Malin Baryard Johnsson, Angelica Augustsson och Janelle Larsson har alla stått som segrare i tävlingen. Prins Carl Philips pris är den absolut största hopptävlingen för ponnyryttare i Sverige och vi är därför väldigt glada över att ha med den i vårt premiärutbud, säger Caroline Berggren.

Spring Media arbetar sedan tidigare nationellt och internationellt med varumärken som Damallsvenskan, Elitserien i speedway, Chelsea och Arsenal.
– Vi har stor erfarenhet från en mängd olika sporter och producerar en hel del eget material. Det känns oerhört kul att vi nu kan bredda vårt utbud med en av Sveriges största sporter, säger Hans Svelander, partner Spring Media i ett pressmeddelande.

Fakta

Så här funkar RidersLive.TV:

Tv-kanalen och streamingtjänsten finns på hemsidan www.RidersLive.TV

Ett abonnemang kostar 99 kronor per månad och är utan bindningstid.

Kanalen arbetar också tillsammans med arrangörer med streamingtjänster på arrangörernas egna hemsidor.

Ridsports prenumeranter kommer kunna se utvalda sändningar på www.tidningenridsport.se.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden