Världen
25 juni 09:42

Prinsessan till sjukhus efter olycka med häst

KunglighetBrittiska prinsessan Anne vårdas på sjukhus efter en misstänkt hästolycka som inträffade i söndags.

Prinsessan till sjukhus efter olycka med häst
Brittiska prinsessan Anne, här på bild när hon deltog vid invigningen av tävlingarna i Aachen 2023. Foto: Kim C Lundin

Det är BBC som rapporterar att den brittiska prinsessan Anne, 73 år, har förts till sjukhus på grund av en mindre huvudskada samt hjärnskakning, i samband med en hästolycka.

Prinsessan skadades på söndagen i samband med att hon tog en promenad i närheten av sitt hem, där det fanns hästar i närheten. På sjukhuset kunde man konstatera att skadan på hennes huvud misstänks ha orsakats av en häst, men det är ännu oklart exakt hur skeendet av olyckan gick till och exakt vad som orsakade den.

På bättringsvägen

Enligt ett uttalande från Buckingham Palace förväntas prinsessan bli helt återställd och återhämtar sig väl på sjukhuset. Hon är vid medvetande och kommer att stanna kvar på sjukhuset till slutet av veckan för observation.

Prinsessan Anne är känd för sitt hästintresse och har tidigare tävlat framgångsrikt inom fälttävlan. Hon deltog vid OS i Montreal 1976.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden