Fälttävlan
1 juni 2018 09:45

Prisad Ebba Adnervik utpekas som framtidshopp

UtmärkelseEbba Adnervik har fått utmärkelsen Nolatopriset för den bästa idrottsprestationen i Båstads kommun under året.

Prisad Ebba Adnervik utpekas som framtidshopp
Ebba Adnervik. Foto: Roland Thunholm

22-åriga Ebba Adnervik har redan samlat massor av rutin i fälttävlan som hon började med som 13-åring.

Förra året var hennes första som senior och då red hon bland annat en världscuptävling för Sverige. Det blev en tredje plats. Hon red också EM för unga ryttare och ingick i det fjärdeplacerade svenska laget.

Nu uppmärksammas de här prestationerna av ryttarens hemmakommun, Båstad. Nordvästra Skånes Tidningar berättare att Ebba Adnervik har fått Nolatopriset. Det delas ut till den i Båstads kommun som har gjort den bästa idrottsprestationen under året.

Ska tävla SM
Priset är 10 000 kronor – pengar som kommer väl till pass.
– Hästar är inte gratis. Pengarna kan hjälpa till med resan till Strömsholm där SM är i år, säger Ebba Adnervik till Nordvästra Skånes Tidningar.

Ebba Adnervik och hennes pappa åtta har tillsammans åtta hästar på olika nivåer i träning och målet för ryttaren är att ta en plats i seniorlandslaget. Samtidigt pluggar Ebba Adnervik till civilingenjör.

Detta året har hon en förhoppning om att komma med i seniorlandslaget, nu står finns hon med i utmanartruppen.

Fler ridsportare prisade
Ebba Adnervik är inte den enda ridsportaren som har fått utmärkelsen. Hoppryttaren och OS-medaljören Peter Eriksson, dressyrryttaren Johanna Due‐Boje och kuskarna Nicke Pålsson och Tomas Eriksson finns med på listan över tidigare pristagare.

Kommunens motivering: ”Ebba är framtidshoppet inom fälttävlan som pluggar på heltid och drömmer om världstoppen. Ebba har haft en fin utveckling då hon ridit i landslaget både med ponny, som junior och i unga ryttare. Hon gjorde landslagsdebut på seniornivå under 2017.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-