Sverige
28 april 2020 18:16

Rättegång krävs för att lösa tvisten mellan SvRF och tränaren

MiljonkravI dag möttes Svenska Ridsportförbundet och tränaren som fråntagits sin diplomering inför Västmanlands tingsrätt. Mötet landade i beskedet att parterna inte var intresserade av någon förlikning. Därför blir det nu rättegång, men först i november.

Rättegång krävs för att lösa tvisten mellan SvRF och tränaren
Tränaren begär 2,7 miljoner i skadestånd av Svenska Ridsportförbundet. Foto: Istock

Vid dagens muntliga förberedelse i Västmanlands tingsrätt möttes Svenska Ridsportförbundet och den tränare som i april 2017 fråntogs sin diplomering, efter att förbundet beslutat att tränaren inte ansågs vara ett moraliskt föredöme.

Tränaren har sedan dess stämt Svenska Ridsportförbundet på 2,7 miljoner kronor i skadestånd och vill dessutom ha tillbaka sin diplomering. Vid dagens muntliga förhandling möttes parterna för första gången. Tränaren och hans advokat var dock med på länk, och tränaren yttrade sig inte.

− Det fanns inga förutsättningar för en förlikning, och därmed förbereder vi nu för huvudförhandling i målet. Den kommer att äga rum i november, säger rådman Karl-Åke Persson som ledde den muntliga förberedelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden