Sverige
20 februari 2020 14:13

Rättegång att vänta mellan SvRF och tränare efter skadeståndskrav

SkadeståndTvisten mellan Svenska Ridsportförbundet och en före detta tränare kommer snart att avgöras i Västmanlands tingsrätt. Förbundet fick inte igenom sitt yrkande på att målet borde avvisas.

Rättegång att vänta mellan SvRF och tränare efter skadeståndskrav
Svenska Ridsportförbundets försök att stoppa stämningsansökan från tränaren har misslyckats. Foto: Arkivbild

Svenska Ridsportförbundet riskerar att få betala miljoner i skadestånd till en före detta tränare, och i ett sent skede kom Svenska Ridsportförbundet på att en medlem inte har rätt att stämma sitt förbund, enligt Riksidrottsförbundets stadgar.

Det ledde till att SvRF:s juridiska ombud CG Leissner begärde att Västmanlands tingsrätt skulle avvisa hela stämningsansökan. Men nu har tingsrätten avslagit den begäran, eftersom den kom in för sent till domstolen. Därmed står det klart att tränarens krav på skadestånd från Svenska Ridsportförbundet kommer att prövas av tingsrätten.

Det var i oktober 2019 som tränaren stämde Svenska Ridsportförbundet och krävde 2,7 miljoner i skadestånd för utebliven inkomst, efter att tränaren blev av med sin diplomering 2017. Förbundet drog in diplomeringen efter anklagelser mot tränaren, och Svenska Ridsportförbundet konstaterade att tränaren inte kunde ses som ett föredöme vad gällde etik och moral. Hans beteende skildrades också av programmet Dold i SVT.

I stämningsansökan har tränaren begärt att tingsrätten ska besluta om att han får sin diplomering tillbaka.

Tränaren och hans advokat har också hävdat att Ridsportförbundet inte gjorde någon egen utredning före beslutet om indragning av diplomeringen, utan har gått på uppgifter i sociala medier.
Svenska Ridsportförbundets advokat CG Leissner har tidigare sagt till Ridsport att det inte stämmer, och att förbundet har gjort en utredning som låg till grund för beslutet.

Västmanlands tingsrätt meddelar i dag torsdag att tingsrätten vill hålla en muntlig förberedelse i målet relativt snart.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden