Fälttävlan
1 maj 2012 14:41

Regler för Grand Slam klargjorda

Reglerna för Rolex Grand Slam har förtydligats på grund av att årets upplaga av Badminton är inställd. William Fox-Pitt kan få konkurrens om titeln nästa år.

Rolex Grand Slam delas ut till den ryttare som eventuellt vinner de tre fyrstjärniga tävlingarna Burghley, Lexington och Badminton i följd. Prispotten är 350 000 dollar, drygt 2,3 miljoner svenska kronor.

Världsettan William Fox-Pitt, Storbritannien, låg bra till för att ta hem potten då han vann Burghley i höstas och Lexington i söndags. När Badminton, som skulle ha startat på torsdag, ställdes in, väcktes genast frågan vad som händer med Grand Slam.

I ett pressmeddelande berättar de ansvariga att samma regler som tidigare gäller – den ryttare som lyckas vinna de tre stortävlingarna direkt efter varandra får potten. Det innebär att om Fox-Pitt vinner Badminton nästa år får han premien. Men det innebär också att han kan få konkurrens. Skulle någon annan ryttare vinna både Burghley och Lexington nästa gång tävlingarna går har denne också möjlighet att ta Grand Slam vid seger i Badminton. Det är första gången en sådan konkurrenssituation har uppstått. Fox-Pitt behöver alltså inte vinna dessa båda tävlingar igen för att ha chans på Grand Slam i samband med Badminton 2013.

Rolex Grand Slam har bara delats ut en gång tidigare, då till Pippa Funnell, Storbritannien.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-