Blogg
14 maj 2014 18:55

Regnigt halvkaos

Ja, en ganska händelserik helg blev det, trots att det var ganska lugnt, bara en hopptävling för min del. Stävie, gräsbana, tyckte vi behövde öva det inför kommande uppgifter såsom Finnderby och Falsterbo litet senare.

Hade hoppats få hoppa vattengrav, men det blev man blåst på, var bara med i 1,45 och det kände jag inte att vi är riktigt redo för ännu. Jaja, det blev några roliga klasser i alla fall. Lyckades få startsignal när hinder inte hunnit byggas upp hela tre gånger denna helg, så domaren hade nog litet bråttom hem till Eurovision eller nåt annat.. Så när jag kom på söndagen fick jag uppmaningen i sekretariatet om jag kunde vara snäll och säga till innan jag startade, så de hann riva något hinder innan start. Litet humor skadar ju inte.

Bluppan blev trea i 1,35 och Bernie var snabbast i 1,30. Det kostade dock ett bakbensfel, så den rosetten blev vit. Bra ändå, man får ju satsa litet ibland om man vill vinna.


Skolboksexemplet Bluppan. Foto: Thomas Eklind.

Vi hastade iväg på söndagen, och hann precis se Emelie rida en av mina försäljningshästar i 1* fälttävlan på Flyinge, och det såg riktigt bra ut. De hade lyckats bra i alla grenar och slutade tvåa, så det var himla kul. Sen fastnade man ju i domarvagnen där terrängen från Badminton rullade på datorn. Det var med litet blandade känslor man såg en efter en utgå i den svåra terrängen.

Stor respekt till de som klarade det så bra som både Ludde och Johan. Nu ser vi fram emot vår 4* debut om en månad i Luhmühlen. Vi värmer upp på Staffans fina, kuperade bana nu i helgen som kommer. Där finns även lantlivsmässa, så något för alla att kolla in. Rolsberga nu i helgen är det som gäller!

Jag tänkte hinna med ett par klasser i Skyrup innan helgen också, det kan man ju inte missa, denna underbara bana med utsikt över Finjasjön i norra Skåne. Har även anmält till derby på söndag som uppvärmning inför min Finlandsresa i juni. Bluppans favoritgren.

Det har blivit litet drag efter de fina irländska hästarna efter att vi gjort flera lyckade konstellationer under vintern. På bild kan ni se det senaste fyndet, en borkfärgad 5-åring som kanske är på väg till oss snart. Besiktning skall klaras först, men håll med om att den ser ut att ha litet scope den också..?

Regnat har det gjort i en vecka nu, underlaget på gräset i söndags var inte så bra, varken i Stävie eller på Flyinge, men det gick absolut att rida, man fick anpassa svängar mm. I dag skulle jag försöka undvika att rida i regnet och lyckades med tre ganska dåliga longeringsrundor. Jag ska nog hålla mig till att rida ändå i fortsättningen. Säger som Jens-Ride On!

Väl mött , nu kommer nog snart den där efterlängtade maj-solen.
/ANNA

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden