Ponny
31 oktober 2018 19:05

Rekordmånga lag till start när nya formen av lag-SM har premiär

Laddat för SMDen här veckan har den nya formen av lag-SM i dressyr för ponny premiär och inte mindre än 24 lag gör upp i medaljmatchen.

Rekordmånga lag till start när nya formen av lag-SM har premiär
Ellen Olsson och Daylight vann SM-guld i kategori C, grupp 1, i somras. Den här veckan rider de lag-SM för Föreningen Mantorpsryttarna. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Billdals RK står värd för lag-SM i dressyr för ponny som invigs i morgon. Tidigare har lag-SM varit finalen av elitserien, men nu har lag-SM tagit en ny skepnad och är inte längre avslutningen av en serie.

Lag ska bestå av tre ryttare tävlande för samma klubb eller samma distrikt. Hela 24 lag, totalt 72 ekipage, är anmälda. Bland annat ställer Göteborgs distrikt upp med tre  distriktslag bestående av ryttare från olika Göteborgsklubbar.
”Vi är positivt överväldigade av det stora intresset för lag-SM i ponnydressyr. Reglerna är nya för i år så det var svårt att veta. Vi hoppades på minst 15 lag, men nu är det 24 anmälda”, säger Billdals Ridklubbs ordförande Magdalena Röntröm i ett pressmeddelande.

Kvalet på fredagen rids i FEI:s lagtävlansprogram (två ryttare) och FEI :s individuella mästerskapsprogram (en ryttare). De fem bästa lagen gör upp i finalen, som rids i FEI:s mästerskapsprogram (en ryttare) och FEI kür för ponnyryttare (två ryttare). Samtliga ryttares resultat räknas och det lag med högst sammanlagda procent vinner SM.

De regerande mästarna Willands kommer inte till start. Det gör däremot de två andra medaljlagen från 2017: Särö Ryttarförening som tog silver och Vetlandaortens Ryttarförening som tog brons.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden