Världen
26 december 2021 06:20

Rekordstort underhåll till prinsessan Haya efter skilsmässan

SkilsmässaInternationella Ridsportförbundets tidigare ordförande, Prinsessan Haya, får nu ett rekordstort underhåll för att kunna skydda sig själv och sina barn.

Rekordstort underhåll till prinsessan Haya efter skilsmässan
Prinsessan Haya. Arkivbild: Roland Thunholm

Den tidigare FEI-ordföranden och OS-ryttaren prinsessan Haya flydde med sina barn från sin make Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum i Dubai 2019 för att hon fruktade för sitt liv.

Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum, som styr Dubai, befanns skyldig till såväl kidnappning som tortyr i mars 2020, då prinsessan fick vårdnaden om parets gemensamma barn.

Nu är också underhållet till prinsessan fastlagt. Detta berättar The Guardian.

Det handlar om det största underhållet som har dömts ut av brittisk domstol, då summan kan uppgå till totalt en halv miljard brittiska pund, ungefär sex miljarder svenska kronor. Pengarna ska framförallt gå till skydd av prinsessan och hennes två barn då domstolen anser det fastlagt att de lever under stort och varaktigt hot från ex-maken. Han har bland annat hackat och avlyssnat hennes och hennes advokaters telefoner och köpt en fastighet i närheten av prinsessans hem i London.

Prinsessan Haya av Jordanien var FEI:s ordförande mellan 2006 och 2014 och har själv ridit ett OS i Sydney.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden