Världen
12 november 2017 10:57

Rekordvinst för Helgstrands företag

Danske dressyrryttaren och hästhandlaren Andreas Helgstrand driver sitt företag Helgstrand Dressage med ekonomisk framgång. Förra året gjorde företaget sin största vinst någonsin med ett överskott på nästan 70 miljoner danska kronor.

Rekordvinst för Helgstrands företag
Andreas Helgstrands företag Helgstrand Dressage gick med stor vinst förra året. Arkivbild

Överskottet på 68,5 miljoner kronor för Helgstrand Dressage är nästan en fördubbling jämfört med 2015 då det handlade om 36,4 miljoner kronor. Det här berättar Ridehesten.
– Hos mig vet kunderna att jag inte visar de näst bästa hästarna. Om jag hade behållit några av de bästa hästarna som jag har sålt hade jag hade haft världens bästa stall, men jag skulle inte ha gjort så stor vinst, förklarar Andreas Helgstrand sitt stora överskott.

Helgstrand Dressage startades 2009 och har ungefär 250 hästar i träning med 60 anställda. Basen ligger i danska Vodskov, men företaget har också ett stall i Tyskland och håller på att bygga upp ett stall i Wellington, Florida. Företaget köper framförallt upp föl och unghästar som sedan utbildas och säljs vidare.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-