Dressyr
14 juni 2020 18:26

Revanschlystna unga ryttare toppade helgen med FEI-segrar

NationelltDe unga dressyrryttarna har tävlat för fullt även under söndagen. Mary-Sophie Haid-Bondergaard, Angelina Brink och Blanca Bosson tog alla tre revansch efter gårdagens andraplatser hos Trolleholms Ryttarförening. Tindra Holmertz höll stilen med ännu en seger, denna gången i Mjölby, och Emma Kåberg mjukstartade i Laholm.

Revanschlystna unga ryttare toppade helgen med FEI-segrar
Emma Kåberg och Dusty på NM 2019, där ekipaget var med och tog lagsilver. Foto: Privat

Det har varit en intensiv helg för de unga dressyrryttarna som börjat komma igång efter tävlingsuppehållet. Emma Kåberg är en av flera mästerskapsaktuella ryttare som varit ute och tävlat. Hon gjorde en mjukstart i Laholm under söndagen där hon vann både Lätt A:P2 och FEI Lagprogram ponny med C-ponnyn Dusty, medan förstaponnyn Untouchable fick stanna hemma.

– Det kändes jättebra. Jag satsade inte 100 procent, utan försökte bara få en bra känsla, vilket jag verkligen fick. Det är superkul att vara igång igen. Jag har saknat tävlingarna så mycket.
– Uppehållet har varit bra för man har verkligen hunnit träna men det har varit lite tråkigt, så det är kul att tävlingarna är igång igen, säger Emma Kåberg.

Det ser ut att bli ett ponny-EM till slut – vad tänker du om det?
– Jag blev väldigt glad när jag hörde om EM, det gav mig en liten boost att fortsätta kämpa. Nu hoppas vi bara att det blir av, för drömmen är att få rida EM på ponny.

Emma Kåberg vann FEI Lagprogram ponny med Dusty på 69,072 procent hos Laholms Ryttarförening. Klassen innehöll tre starter. I regionala FEI Inledande program B Children segrade Nathalie Henriksson Lindvall och Harlequin Pride med 70,709 procent i det fyra ryttare starka startfältet.

Siri Ehrnrooth, som verkligen visade framfötterna innan tävlingsuppehållet och gjorde bra ifrån sig i Göteborg på nationaldagstävlingen hos Särö Ryttarförening, vann söndagens nationella FEI Lagprogram Msv B (J) med Elverhöjs Olympia på 68,258 procent. Tvåa blev ingen mindre än My Sandgren på nya juniorhästen Hampus M.Ge på 66,970 procent. Ekipaget kvalade därmed till SM i sin debut.

I regionala FEI Inledande program Msv B (J) vann Evelyn Andersson och Cruising med 67,000 procent.

Img_4532
Siri Ehrnrooth och Faustino 1244 från nationaldagstävlingen i Göteborg. I Laholm red ekipaget ihop 66,212 procent. Foto: Zahlo Foto

Flera tog revansch hos Trolleholms RF

Trolleholms Ryttarförening bjöd också på ytterligare FEI-klasser under söndagen och här hade flera av ryttarna som placerade sig under lördagen blivit riktigt varma i kläderna.

Angelina Brink som blev tvåa under lördagen i FEI Lagprogram ponny tog revansch och segrade med Weber af Kongshöj på 69,357 procent i klassen som hade fyra starter under söndagen.

Även Mary-Sophie Haid Bondergaard och ponnyn Andor BKO hoppade upp ett snäpp från lördagens andraplats i kategori D i FEI Lagprogram och vann med 71,643 procent i det 15 ryttare starka startfältet. Tvåa blev Izabelle Wahlstedt med Waco på 65,429 procent och tredjeplatsen gick till Elsa Ottosson och Stenhaga Precious som red ihop 65,214 procent. Olivia Larsson och Fernando blev fyra med 64,715 procent.

Ytterligare ett ekipage tog revansch efter lördagens andraplats i FEI Lagprogram Msv B (J) och det var Blanca Bosson och Cardon M som fick fina poäng för bland annat galoppombyten och vann med 70,843 procent. Tvåa blev Felicia Olofsson med Dan Brown på 67,348 procent.

Tindra Holmertz gjorde det igen

Hos Föreningen Mantorps Ryttarna i Mjölby slog Emilia Rameus och Sandro’ Chapaillini E till med seger i FEI Mästerskapsprogram ponny i kategori C som innehåll fem starter. Ekipaget red ihop 66,014 procent. Tvåa blev Juni Skobe Rosén med Daylight på 65,879 procent.

Tindra Holmertz var återigen i storform med sin Brave Heart och segrade i kategori D med 73,311 procent. Ekipaget vann även lördagens FEI Lagprogram ponny hos Örebro Ryttarteam med 72,000 procent. Tvåa blev Emma Sarkia med Nia Domo’s Gordon på 68,987 procent och Lovis Lönn knep tredjeplatsen med Daysie på 67,433 procent.

I Mjölby reds även FEI Lagprogram Msv B (J) med tre starter. Vinnare i klassen blev Ellen Olsson med hästen Daimjenko på 69,545 procent.

Resultatlistor Laholms Ryttarförening

Resultatlistor Trolleholms Ryttarförening

Resultatlistor Föreningen Mantorps Ryttarna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden