Sverige
2 maj 2020 12:43
Ridsportplus

Ridhuspodden – ny podcast om att driva ridskola

NytänkVilka egenskaper är viktigast hos en ridskolehäst? Var finns de bästa ridskolehästarna och hur utbildar man en ridskolehäst? Det och mycket annat får vi veta i första avsnittet av "Ridhuspodden" som dragits igång av Borås Fältrittklubb. Klubben har även gjort en film om ridskolan som du kan se här.

Ridhuspodden – ny podcast om att driva ridskola
Allt från knattar till vuxna rider på ridskolan i Borås som även har specialgrupper i hoppning och dressyr. Foto: Borås Fältrittklubb

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Vi vill förmedla vad vi gör på Borås Fältrittklubb, vi vill prata om hästar och utbildning och allt runt ridskola och ridhus, säger Sara Eriksson, verksamhetschef på Borås Fältrittklubb, i första avsnittet av klubbens nya podcast ”Ridhuspodden” som precis släppts.

Klubben är ständigt på jakt efter bra ridskolehästar och tillsammans med ridläraren Malin Lundgren går hon igenom hur de tänker vid köpet av en ny ridskolehäst till klubben.
– Det är viktigt att ha en individ som trivs på sitt jobb och i vår verksamhet, alla hästar klarar ju inte av att vara ridskolehästar. Man vill ha en häst som är trygg i sig själv, med ett bra temperament, som också kan ridas och hanteras av många människor, säger Malin Lundgren i första avsnittet som har rubriken ”Ridskolehästen”.

Sara
Sara Eriksson. Foto: Borås Fältrittklubb

Även exteriören är viktig, förklarar de i podden, där de också berättar om hur klubben jobbar för att hitta rätt hästar. Hästarna får gärna vara lite yngre och vi får också veta hur Sara och Malin tänker kring utbildningen av ridskolehästarna.

Andra avsnittet av Ridhuspodden släpps i nästa vecka och temat är då ”hästens välfärd”.
– Vi kommer att prata om precis allt i podden, säger Sara Eriksson till Ridsport.

”Vill vara i framkant”

Men Borås Fältrittklubb är påhittiga på fler sätt. Bland annat har klubben gjort en film om att rida på ridskola. Både för att visa på glädjen i att umgås med hästarna, men också som ett led i att driva verksamheten framåt. Speciellt i rådande tider.
– Det finns alltid områden inom klubben vi skulle kunna jobba mer med, men viktigt för oss är ridskolan och klubben som helhet. Som alla klubbar är vi en liten organisation och får koncentrera oss på olika delar, det är svårt att jobba med alla områden hela tiden.
– Jag älskar att ”göra” och vill verkligen vara i framkant. Personalen är den bästa man kan ha, de vill också tänka nytt och vågar prova. Vi är ju en stor klubb och behöver tänka smart, som ett företag, säger Sara Eriksson.

Borås Fältrittklubb har 32 ridskolehästar och 600 medlemmar, varav 400 rider på ridskolan. Här under kan du se kortversionen av filmen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden