Sverige
13 juni 05:59

Ridklubb får miljoner av Allmänna arvsfonden

BidragÖver sex miljoner kronor. Det får Skaftö Ridklubb av Allmänna arvsfonden för att bygga ett ridhus. "Vi är helt överväldigade och fantastiskt glada," säger en representant för ridklubben.

Ridklubb får miljoner av Allmänna arvsfonden
Pengarna ska gå till ett ridshus. Ridhuset på bilden har inget samband med artikeln. Foto: iStock

Det är Skaftö Ridklubb som berättar om bidraget i ett pressmeddelande.

Föreningen har fått 6 030 000 kronor från Allmäna arvsfonden till ett ridhus.
– Det är svårt att finna ord, vi är helt överväldigade och fantastiskt glada, säger Lisa Larson, ordförande i Skaftö ridklubb i pressmeddelandet.
– Äntligen kan vi erbjuda barn, ungdomar och äldre aktiviteter året runt i lokaler som är anpassade för alla, både hästar och människor.

Skaftö Ridklubb bildades 1980 och har bedrivit ridverksamhet för barn och ungdomar, mestadels tjejer. Med ett ridhus ser föreningen att de har nya möjligheter att skapa meningsfull fritidsverksamhet året runt, bidra till att göra Skaftö mer attraktivt att flytta till och möjlighet att arrangera större tävlingar.

Sedan tidigare har det också beviljats bidrag till ridhuset från Stiftelsen för Skaftös utveckling, Leader Bohuslän, RF SISU och Thordénstiftelsen.

Byggandet är beräknat att starta under hösten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden