Sverige
21 november 2019 10:09

Ridklubb stängd på grund av kvarka

SjukdomI oktober upptäcktes att en häst på Malung-Sälens Ridklubb hade kvarka, och därefter har fler hästar i stallet smittats av sjukdomen. Att tvingas stänga anläggningen har varit tufft för klubbens ekonomi.

Ridklubb stängd på grund av kvarka
Flera hästar i Malung är smittade av kvarka. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jeanette Flensburg

– Vi håller nu tummarna fram till nästa vecka. Om inte någon ny häst har insjuknat under den tiden, så betyder det att vi kommer att kunna öppna igen efter storhelgerna. Annars drar det ut ytterligare på tiden, säger Mats Stövling, ordförande i Malung-Sälens Ridklubb, till tidningen Dalabygden.

Ridklubben måste betala tillbaka lektionsavgifter till medlemmarna, som inte kunnat rida efter att anläggningen stängdes – ett hårt slag för klubben, som har 230 medlemmar.
– Ja det är tufft likviditetsmässigt. Visserligen har vi en försäkring som täcker en del av bortfallet men långt ifrån allt, säger Mats Stövling.

Ridklubben försöker nu samla in pengar, bland annat genom en julauktion och andra aktiviteter som kan hjälpa verksamheten ekonomiskt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden