Sverige
7 april 2021 14:17

Ridsportförbundet stöttar Svenska Islandshästförbundets RF-ansökan

KonsensusEfter upprepade avslag på sin ansökan om att få ingå Riksidrottsförbundet har nu chanserna att få ja ökat väsentligt för Svenska Islandshästförbundet. Detta efter att Svenska Ridsportförbundet för första gången ställt sig bakom SIF:s senaste ansökan.

Ridsportförbundet stöttar Svenska Islandshästförbundets RF-ansökan
Jóhann Rúnar Skúlason och Finnbogi frá Minni-Reykjum från islandshästarnas världscup i tölt. Foto: Roland Thunholm

Svenska Islandshästförbundet, SIF, har för femte gången lämnat in en ansökan om att få ingå i Riksidrottsförbundet. De senaste fyra ansökningarna har fått avslag, men den här gången har chanserna ökat väsentligt. Detta då Svenska Ridsportförbundet för första gången ställer sig bakom SIF:s ansökan.

– När vi tidigare ansökt har Svenska Ridsportförbundet, SvRF, menat att vi borde vara en del av dem, säger Anna Ryberg, ordförande i SIF, till Ishestnews.
– Detta ställningstagande har lett till att de andra idrottsförbunden röstat nej till vår ansökan.

Det finns flera anledningar till att SIF inte lämpar sig för att ingå i SvRF, menar Anna Ryberg. Bland annat ingår förbunden i olika internationella organisationer, SIF i FEIF och SvRF i FEI.

– Dessutom har vi helt olika tävlingsregler och SvRF:s regler för proportioner mellan häst och ryttare fungerar inte alls för oss med islandshäst.

Slutsatsen att inte gå ihop har SIF och SvRF dragit efter att ha arbetat igenom frågan i en gemensam arbetsgrupp. Ett uppdrag de fått av Riksidrottsförbundet.

Läs hela artikeln hos Ishestnews här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden