Sverige
28 januari 2021 08:56
Ridsportplus

”Ohyggligt många möten”

CoronaåretMöten och nytänk har präglat coronaåret för Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.
– Jag har alltid sagt att ridsporten är otroligt traditionell, men nu har vi ställt om precis som resten av samhället, och den omställningen har gått fortare som en följd av läget, säger Brömster.

”Ohyggligt många möten”
Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Turbulent. Det är det första ordet som dyker upp för Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet, när han ska sammanfatta coronaåret 2020.
− Det har varit många och snabba ändringar, men vi har också på olika sätt kunnat lyfta fram ridsportens särart.

Det blev en näst intill total omställning från att bedriva utvecklande verksamhet till att driva coronafrågor, konstaterar Ulf Brömster.
− Det har varit ohyggligt många möten. Ungefär dubbelt så många möten med förbundsstyrelsen som vanligt, och ännu fler arbetsutskott och andra möten. Dessutom har vi skrivit remissvar, haft möten med Riksidrottsförbundet och med kommuner och regioner för att förklara hur svensk ridsport fungerar, och där har vi lärt ut mycket, fortsätter han.

Ridsporten har kunnat enas

Även om tonläget inom ridsporten var högt kring förbundsstyrelsens agerande, eller brist på agerande, under våren 2020, tycker Ulf Brömster att ridsporten har kunnat ena sig och arbeta framåt.
− Det är också en tredjedel av alla föreningar som har fått del av coronastödet, och vi kan ändå se oss lyckligt lottade när ridskolorna har kunnat hållas i gång, om än med en del anpassningar.

Att få tänka om och tänka nytt har också haft sina fördelar, säger Ulf Brömster.
− Jag har alltid sagt att ridsporten är otroligt traditionell, men nu har vi ställt om precis som resten av samhället, och den omställningen har gått fortare som en följd av läget.

Fakta

Ulf Brömster om…

    Ulf-bromster1-170826-rtUlf Brömster

…SvRF:s ekonomi
”Den klarar sig bra. En orsak är att vi inte gjort några resor överhuvudtaget, och nu får vi fundera över hur mycket vi verkligen behöver resa 2021.”

…sponsorer och partners:
”De är positiva till hur vi hanterat situationen, så jag uppfattar att vi har stärkt vår ställning i deras ögon.”

…ridsport 2025:
”Ridsportens förutsättningar är ett av målen i strategiarbetet Ridsport 2025, och detta år har vi varit duktiga på att påverka. Vi har varit tydliga med vad vi vill och vi har gjort ridsportens röst hörd.”

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 1/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden