Sverige
3 november 2020 14:41

86 ridsportföreningar söker ytterligare krisstöd

CoronakrisenDen 16 november ska Riksidrottsstyrelsen komma med beslut, om hur kompensationsstödet från regeringen ska fördelas för det tredje kvartalet av 2020. Bland de totalt 2 386 föreningar som sökt stöd under coronapandemin kommer 86 från ridsporten.

86 ridsportföreningar söker ytterligare krisstöd
86 ridsportföreningar hoppas på stöd från regeringen. ArkivFoto: Roland Thunholm

Riksidrottsförbundet skriver att förbundsstyrelsen räknar med att ta beslut om fördelningen den 16 november, och därefter ska idrottsföreningarna få besked om vilka som får stöd.

Under tio dagar i oktober fanns möjligheten för idrottsföreningar och specialidrottsförbund att ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för perioden 1 juli-30 september. 2 386 idrottsföreningar sökte, tillsammans med 17 specialidrottsförbund. Flest ansökningar – 767 stycken – kommer från fotbollen, medan ishockeyn står för 152 ansökningar. Därefter kommer ridsporten med sina 86 föreningar som sökt stöd.

”Påverkan kommer att märkas under lång tid”

De kommuner med flest antal föreningar som sökt stöd är Göteborg, Stockholm och Jönköping.

– Vi vet att föreningar och förbund har ställt in evenemang och verksamheter eller riskerar att tvingas göra det även under kommande månader. Vi vet också att påverkan på idrottsrörelsen kommer att märkas under lång tid. Just nu pågår scenarioplanering för att se över behov under 2021 och 2022 beroende på hur länge denna samhällskris pågår och i vilken omfattning, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, på förbundets webb.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden