Sverige
7 oktober 2020 13:30

Två ryttare får elitidrottsstipendium

StipendiaterNärmare 400 hade sökt stipendiet och 60 stipendiater kommer att få ta emot 50 000 kronor. Två av dessa är ryttare.

Två ryttare får elitidrottsstipendium
Ebba Adnervik och Chippie red hem SM-guldet bland seniorerna i Segersjö. Foto: Roland Thunholm

Det är regerande svenska mästaren i fälttävlan, Ebba Adnervik, som studerar vid Lunds Tekniska Högskola, en av årets ATG-talanger i dressyr, Filippa Norrman, som studerar vid SLU, som får Riksidrottsförbundets elitidrottsstipendium 2020-2021. De valdes ut bland närmare 400 sökande och är nu två av de 60 stipendiater som får ta emot 50 000 kronor.

Utöver det ekonomiska stödet erbjuds även de aktiva stöd inom bland annat idrottspsykologi och idrottsmedicin.
– Vår förhoppning är att elitidrottsstipendiet ska stötta de aktiva, så att de orkar att utvecklas in i den förhoppningsvis ljusare framtiden. Karriärerna för både studier och idrott är längre nu än tidigare. Något som är positivt, då många av de bästa satsar och presterar på topp i många år, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

– Nivån på årets stipendiater har sällan varit så hög, både idrottsligt och studiemässigt. Flera stipendiater har redan tävlat på såväl EM, VM som OS. I gruppen finns det flera mästerskapsmedaljörer. På studiesidan kan vi konstatera att det stora flertalet studerar akademiska program på högskola eller universitet. Flera branscher får fler utbildade elitidrottare i framtiden; lärare, ingenjörer, jurister, läkare och många andra spännande yrken, säger hon vidare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden