Sverige
9 januari 2021 09:30

Oklart hur nya pandemilagen påverkar ridsporten

LagstiftningRegeringens beslut om en ny pandemilag gör att Svenska Ridsportförbundet ser över hur reglerna påverkar ridsporten.

Oklart hur nya pandemilagen påverkar ridsporten
Det är oklart hur den nya lagen påverkar ridskolor och annan hästrelaterad verksamhet. ArkivFoto: Roland Thunholm

Det var på fredagen beskedet om en ny pandemilag och tillhörande begränsningar för bland annat sportanläggningar kom.

Nu berättar Svenska Ridsportförbundet, SvRF, på sin webbplats att de ska se över hur de nya reglerna påverkar ridsporten.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram mer detaljerade föreskrifter som innebär att rättsligt bindande regler införs för butiker, gym och sportanläggningar inomhus samt badhus. Detta för att minska spridningen av coronaviruset.

Lokala åtgärder

Länsstyrelserna och kommunerna kan besluta om lokala åtgärder. Det kan handla om att stänga en verksamhet. Det blir också möjligt att införa begränsningar när det gäller lokaler och utrymmen som hyrs ut för att användas till privata sammankomster.

Det blir även obligatoriskt att beräkna det maximala antalet besökare eller kunder som får vistas i lokalerna samtidigt.

Inväntar information

Någon mer tydlig definition av ”idrottsanläggningar inomhus” finns ännu inte och Svenska Ridsportförbundet inväntar ytterligare information från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet när det gäller detta.

På tisdag har Riksidrottförbundet kallat till möte med idrottsförbunden, bland annat SvRF, och efter det väntas mer information om vad den nya lagen innebär för ridsporten komma.

De nya reglerna träder i kraft på söndag den 10 januari.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden