Ridsportpodden
17 maj 14:27

Ridsportpodden: Om hotbilden på SM och ett chockartat nytillskott

Systerligt snackJärngänget från Hälsingland har varit på ett polisbevakat SM i dressyr och tagit brons, hunnit med en dejt och även varit med om känslosamma födslar. I New Jersey är det en smula kyligare berättar systrarna Bergåkra i veckans avsnitt av Ridsportpodden.

Ridsportpodden: Om hotbilden på SM och ett chockartat nytillskott
Ridsportpoddens Cecilia Bergåkra tog brons i U25 med favoriten Maya. Det och mycket annat handlar veckans poddavsnitt om! Foto: Kim C Lundin

SM i dressyr på Grevagården avhandlas i detalj i veckans avsnitt av Ridsportpodden med systrarna Bergåkra. Hur kändes hästarna, vilket fatalt misstag gjorde Cecilia Bergåkras hästskötare Albin Pihl den första natten på Grevagården? Vad gör Grevagårdens anrika restaurang så briljant? Och hur var det att tävla med polisbevakningen?

Cecilia berättar om sina tankar efter att ha sett childrenryttarna kvällsträna och syster Emilia Bergåkra konstaterar att gemene man i USA är betydligt bättre på att ge komplimanger än de flesta svenskar.

Emilia har umgåtts mycket med sin väckarklocka senaste veckan, där det handlat om att spana in Cecilias ritter och även följa med i dramatiken hemma på Bergåkra, där det skett en fölstöld…med lyckad utgång ska tilläggas.

– Mina tårar bara rann när jag såg dig i küren Cecilia, säger Emilia Bergåkra som sedan ett par veckor tillbaka befinner sig i New Jersey där hennes arbetsgivare Cathrine Haddad Staller har sin bas när de inte befinner sig i Wellington i Florida.

Avsnittet sponsras av vår fantastiska samarbetspartner Vida Stallströ– tack för det!

Här kan du lyssna på podden:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden