Ridsportpodden
8 mars 16:53

Ridsportpodden: Om livet, repgjordar och insikten om att vi alla är djur

Bakom mikrofonenDet är dags för ännu ett avsnitt i Ridsportpodden med systrarna Bergåkra. Häng med i de senaste veckornas verklighet och hör dem berätta om allt från utrustningsval till hästvälfärd och ett gemensamt språk i kommunikationen med hästar. Dessutom släpper Cecilia en bombastisk avelsnyhet.

Ridsportpodden: Om livet, repgjordar och insikten om att vi alla är djur
Ridsportpodden med systrarna Bergåkra kan du lyssna på varje fredag! Foto: CEO Equestrian

Efter flera veckor utan varandra bakom mikrofonerna är de äldsta systrarna Bergåkra, återförenade. Cecilia i Hälsingland, där vintern fortfarande håller ett grepp om familjegården Bergåkra och Emilia i hettan i Wellington i Florida.

Hör om skillnaderna mellan systrarnas liv, där Emilia tillsammans med tre av NorCordias ston haft fina framgångar på tävlingsbanorna. Emilia berättar också om de platta sadlarna med repgjordar, som numera är hennes dagliga arbetsredskap.

-De var ovant till en början, som dressyrryttare är man van vid mycket stöd. Man lär sig verkligen att sitta i sadeln, som ju i stort sett är helt platt. Känslan att inverka med sitsen är helt annorlunda och jag har utvecklats massor, säger Emilia.

Cecilia tar lillasyster igenom insikter från familjens inspirationsdag där bland andra den spanska tränaren David Medina, gäst i Ridsportpodden för ett par veckor sedan, gjorde ett starkt intryck.

-Han jobbade med olika musik till olika hästar och det var verkligen en upplevelse, säger Cecilia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden