Hoppning
20 november 14:51

Riesenbeck International hoppade hem GCL-finalen

GCLÖver 74 miljoner kronor fanns i prispotten när lagtävlingen Global Champions League hade sin superfinal i Prag i helgen. Två lag slutade på samma antal fel, vilket gjorde att tiden fick avgöra i kampen om miljonerna.

Riesenbeck International hoppade hem GCL-finalen
De tre topplagen som lämnade Prag med rejäla prischeckar. Foto: Global Champions League

I fredagskvällens semifinal under meetinget i Prag fanns tre svenskar med i två av lagen – Henrik von Eckermann/Glamour Girl och Evelina Tovek/Moeboetoe v/d Roshoeve i Scandinavium Vikings och Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana i Stockholm Hearts – men samtliga drog på sig flera nedslag och tog sig inte till söndagens final.

När det var dags för det penningstinna avgörandet, där hisnande 2,5 miljoner euro stod på spel till det segrande laget, blev det en sekundstrid.

Riesenbeck International, som under helgen representerades av tyskarna Philipp Weishaupt/Zineday och Christian Kukuk/Checker samt irländaren Eoin McMahon/Mila, slutade på totalt åtta fel – samma antal fel som Valkenswaard United, med Marcus Ehning/Stargold, Gilles Thomas/Luna van het Dennehof och John Whitaker/Equine America Unick Du Francport i laget.

Lgct_prague_12_160_weishaupt Philipp Ger Zineday Csi5_20231119_03sg8969.jpg
Avgörandet låg i Philipp Weishaupts händer – när allt var klart möttes han av jublande lagkamrater. Foto: Global Champions League

Men Riesenbeck var snabbare och med en totaltid på 210,36 sekunder hade de till slut över tre sekunder till godo på Valkenswaard, som återigen slutade på andraplats – precis som förra året. 2,5 miljoner euro, cirka 28,5 miljoner kronor, gick till Riesenbeck medan Valkenswaard fick nöja sig med cirka 17 miljoner kronor. Paris Panthers knep tredjeplatsen och en prischeck på en miljon euro.

Riesenbecks kapten, Ludger Beerbaum, var lyrisk efter miljonsegern och som vinnaren Philipp Weishaupt konstaterade så red ryttarna under stor anspänning.
– En bom ner och det är en miljon euro mindre i prispengar…pressen var enorm, kommenterade han efter segern.

Resultat GCL superfinal

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden