Hoppning
18 november 23:23

Henrik von Eckermann tvåa i GCT Super Grand Prix

SuperklassDet var nära seger men till slut blev det en andraplats för den svenska världsettan Henrik von Eckermann i lördagens Super Grand Prix i Prag. Vann gjorde världens snabbaste ryttare. Se det härliga segerögonblicket i ett klipp här.

Henrik von Eckermann tvåa i GCT Super Grand Prix
Superekipaget Henrik von Eckermann och King Edward. Foto: FEI/Massimo Argenziano

Inget av de 16 ekipagen i lördagens Longines Global Champions Tour Super Grand Prix i Prag lyckades sätta nollor i bägge rundorna. Peder Fredricson och Catch Me Not S inledde felfritt men föll ner i resultatlistan efter ett missförstånd som slutade med 16 fel i andra rundan. Henrik von Eckermann och King Edward fick en tå på plankan i första rundan men var felfria och supersnabba i andra rundan.

EM-bronsekipaget Julien Epaillard och Dubai du Cedre vände på steken med noll fel i första och en bom ner i andra, och som vanligt var det ingen som rådde på fransmannens tid. Det blev seger till Epaillard med Henrik von Eckermann på andra plats. Se det glädjefyllda segerögonblicket längst ner.
– Jag försöker njuta varje gång jag går ut med King Edward, men självklart är känslan att inget annat än seger är tillräckligt bra. Men när jag fick den här andra rundan, även om jag blev tvåa, är det ren lycka och tacksamhet till hästen, sa Henrik von Eckermann, som klättrade från sjunde till andra plats, när slutresultatet var klart.

Bägge toppekipagen var de enda under 60 sekunder, men Epaillard var ändå dryga sekunden snabbare än världsettan. Trea i superklassen var österrikaren Max Kühner med hästen Up Too Jacco Blue.

300 000 euro delades ut till segraren, 250 000 euro gick till tvåan och trean fick 200 000 euro.

Resultatlista Super Grand Prix

En mycket glad fransman som började med att ringa upp sin fru, och en lätt besviken världsetta när han inser att han är slagen med en dryg sekund, kan du se i Instagramklippet här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden