Hoppning
25 mars 2018 14:01

Robin Ingvarsson och Cute S 1,45-vinnare

GrevagårdenI Cute S har Robin Ingvarsson en häst som börjar visa stabil form i högre klasser. Under söndagen tog de hem segern vid Grevagårdens Grand Prix-klass.

Robin Ingvarsson och Cute S 1,45-vinnare
Robin Ingvarsson och Cute S tog hem Grand Prix-klassen på Grevagården (arkivbild). Foto: Fredrik Jonsving

Vid Grevagårdens Ryttarförenings nationella tävlingar blev det Robin Ingvarsson som vann meetingets högsta klass. Den nu 9-åriga Cute S (SWB sto e Pessoa VDL-Quite Easy, uppf Krister Svedberg) fortsätter med sin lovande formkurva med stabila placeringar i de högre klasserna.  För en dryg månad sedan vann de 1,45-hoppningen vid elittävlingarna i Borås, och för två veckor sedan kom de på andra plats i 1,50 vid Kungsbackas elittävlingar. Ekipaget har också gjort flera stabila rundor på tvåstjärnig nivå i Nederländerna med flera fina placeringar.

Grand Prix-klassen över 1,45-hinder på Grevagården hade 18 startande ekipage och reds med en winning round. De fem bästa ekipagen i första rundan tog sig vidare till andra omgången – bland dem fanns fyra felfria ekipage. I andra rundan lyckades både Robin på Cute S och Johan Lundh på Lucille (42) upprepa bedriften med felfri ritt, men Robins 39,34 sekunder kunde Johan inte rå på och då klockan stannade på 41,69 för Johan gick segern till Robin.

8000 kronor i prispengar fick Robin för segern och Johan Lundh gick inte lottlös utan blev 7000 kronor rikare för andraplaceringen. Trea kom Ellen Brunes på X-it.

Robin Ingvarsson har haft ett lyckat meeting på Grevagården med ett flertal segrar och placeringar på lägre nivå med andra hästar. Med Jiska van de Kloosterbos vann han söndagens 1,35 och med Cohinoor de Vil blev det seger i fredagens 1,30.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden