Hoppning
16 januari 2018 18:04

Peder ny ryttare på SM-vinnaren

Ny ryttareHansson WL och Robin Ingvarsson har hoppat framgångsrikt under flera år tillsammans. Nu ska Peder Fredricson testtävla Hansson och redan till helgen startar de i Leipzig.

Peder ny ryttare på SM-vinnaren
Robin Ingvarsson och Hansson WL. Foto: Roland Thunholm

Hansson WL (SWB f -08 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks AB, äg Måsel AB) har titlar som SM-vinnare och ”Morgondagens häst” på sitt CV efter framgångsrika år med Robin Ingvarsson. Sedan en kort tid finns hästen på Grevlundagården och i helgen går han sin första tävling, i Leipzig, med Peder Fredricson.

Ägare Sven Ingvarsson berättar mer:
– Det är fortfarande vi som äger hästen helt själva. Peder ska tävla honom för att se hur det fungerar – därefter tar vi ett gemensamt beslut, säger Sven.
– Under tiden får vi se hur Peder och Hansson passar ihop. Redan när Peder provade honom fungerade det väldigt bra.

”Ge hästen chans i större klasser”

Sven Ingvarsson understryker betydelsen av Robin Ingvarssons insats.
– Robin har ridit honom fantastiskt bra och nått ett jättebra record, och Hansson har gjort framsteg hela tiden. Däremot är det svårt att få plats på de största tävlingarna och nu vill vi därför ge hästen chans att prestera i ett snäpp större klasser.

Robin har bland annat Cute S som har gått en del 1,50 och därtill finns det gott om hästar som kommer underifrån. Robin själv har inga tvivel på Hanssons kapacitet.
– Min känsla är att han kommer att lösa det här fint. Det är en riktigt fin häst och jag tror det blir bra, säger Robin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden