Hoppning
13 november 2015 19:16

Rolf-Göran 1,55-tvåa i Doha

Rolf-Göran Bengtsson blev tvåa med Clarimo Ask i fredagens 1,55-hoppning vid Global Champions Tour-meetinget i Doha, Qatar.

Rolf-Göran 1,55-tvåa i Doha
Rolf-Göran Bengtsson kom tvåa på 1,55-höjder med Clarimo Ask.

Tolv felfria över grundomgångens 1,55-bana gick vidare till omhoppning och visste också att de var placerade. Marco Kutscher inledde avgörandet med en ny nolla på Balermo. Det höll ända till Rolf-Göran Bengtsson som sjätte ryttare var en dryg sekund bättre med Clarimo Ask.

Omhoppningens 310 meter långa sträckning gick att klara ännu fortare men inte felfritt förrän världsettan Scott Brash kom in. Som näst sist i avgörandet var han 0,64 sekund bättre med Hello Forever (val f -06 e For Pleasure-Nimmerdor). Ännu en gång kunde därmed brittiska Lady Harris och Lady Kirkham, som äger Hello-hästarna, säga till varandra att nu vann vi igen. Denna gång 50 490 euro mot € 30 600 till det tyska Holsteinerförbundet som äger Clarimo.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden