Avelsnyheter
14 oktober 2021 06:20

Rolf-Göran Bengtsson handlade på elitfölauktionen

ToppköpareNär SWB:s elitfölauktion för hoppstammade föl avslutades i helgen var priserna inte det man hade hoppats på. Ett av fölen fick dock ett femstjärnigt hem hos ingen mindre än det svenska lagankaret Rolf-Göran Bengtsson.

Rolf-Göran Bengtsson handlade på elitfölauktionen
Taycan E fick en köpare av rang. Foto: My Häger

Bakom den tyska flaggan som markerade nationaliteten på köparen till ett av de hoppstammade fölen på SWB:s elitfölauktion dolde sig ingen mindre än Tysklandsbaserade Rolf-Göran Bengtsson. Hingstfölet Taycan E (e C-Future-Cardento, uppf Regina Ericson) får nu ett femstjärnigt hem hos Stall Bengtsson.

Fölets pappa är Stall Bengtssons egen C-Future, som blev högst bedömd på bruksprovet 2020. Far till C-Future är Rolf-Görans tidigare tävlingspartner Casall. Taycan E själv blev det högst bedömda hoppfölet i hela Sverige 2021 med toppnoteringen 90 procent. Endast ett dressyrföl slog honom med 0,6 procent, vilket innebär att han blev tvåa av 734 visade föl. Priset för Taycan E landade på 8 750 euro, cirka 88 000 kronor.

”Lyckliga oss. Tillsammans med Ros-Marie Karlsson har vi köpt Taycan E vid elitfölauktionen. Ros-Marie är även hälftenägare till Ermindo W, och vi är verkligen glada över att få börja på ännu ett kapitel tillsammans.” Det skriver Stall Bengtsson på Instagram – se hela inlägget här under.

Priser och uppgifter om auktionsfölen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden