Hoppning
22 oktober 2017 09:42

Rolf-Göran GP-fyra med Crunch

Med Clarimo har Rolf-Göran Bengtsson haft stora framgångar - nu börjar dessa radas upp mer och mer även med Clarimos 9-årige son Crunch 3. I Herning blev det under lördagen en fjärde plats i Grand Prix-hoppningen för ekipaget.

Rolf-Göran GP-fyra med Crunch
Rolf-Göran Bengtsson och Crunch. ArkivFoto: Yvonne Karlsson

Rolf-Göran Bengtsson och Crunch 3 (HOLST hingst f-08 e Clarimo Ask-Canturo, uppf Miriam Kühl) tog en Grand Prix-placering i danska Herning under lördagen. Det var i den trestjärniga Stutteri Ask Grand Prix över 1,50-hinder med 40 startande.

De tio främsta i grundomgången gick vidare till en andra runda. Rolf-Göran och Crunch låg på nionde plats med ett tidsfel, men red felfritt i andra rundan. Felen från båda omgångarna räknades ihop, och Rolf-Göran som var snabbaste ”ett-felare” hamnade därmed på fjärde plats. Placeringen gav cirka 40 000 kronor i prispengar.

Segrade i GP-klassen gjorde tyska Holger WulschnerBsc Skipper.

Svenska ryttarna Robin Ingvarsson/Hansson WI och Irma Karlsson/Ida van de Bisschop kom precis utanför placering med fyra fel vardera.

Rolf-Göran och Crunch tog även en sjätteplacering i GP-kvalet under torsdagen – även det över 1,50-hinder. Den klassen reds direkt mot klockan och ekipaget var där felfritt.

Med Crunch far Clarimo Ask har Rolf-Göran stora framgångar – inte minst GP-segern vid Falsterbo förra året. Hingsten skadade sig vid Nations Cup-tävlingarna i Rotterdam i somras och har inte tävlats sedan dess.

Resultat Stutteri Ask Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden