Hoppning
19 oktober 2017 21:50

Svenska placeringar i Herning

HerningUnder torsdagen har flera svenska hoppryttare haft fina framgångar i danska Herning - inte minst Fredrik Jönsson och Cold Play som tog en fjärde plats i Grand Prix-kvalet.

Fredrik Jönsson och Cold Play kom fyra i 1,50-hoppningen i Herning (arkivbild) Roland Thunholm

Denna vecka rids trestjärnigt meeting i hoppning i samband med dressyrens världscuppremiär i danska Herning. Hen lång rad svenska ryttare finns på plats.

Under torsdagen hade flera av dem fina framgångar. Viktor Edvinsson Joga kom tvåa i juniorernas 1,35-hoppning där Ingemar HammarströmCascara RN kom på åttonde plats. Totalt startade 39 ryttare i klassen.

I ponnyernas världscup – FEI Ponies Jumping Trophy, placerade sig Fanny KullmyrVox Pop de L Aulne på femte plats och Ingemar Hammarström tog även här en åttonde plats – denna gång på Ocean des AS.

Juniorernas Grand Prix rids på lördagen över 1,40-hinder och delfinalen av ponnyernas världscuphoppning rids över 1,30-hinder på söndagen.

Det reds även en kvalklass över 1,50-hinder till helgens GP-hoppning. 59 ryttare startade i klassen som vanns av danska Soren PedersenTailormade Chaloubet. Fyra svenska ryttare red felfritt och Fredrik JönssonCold Play red hem en fjärde plats med tiden 61,72 sekunder. Övriga svenskar som placerade sig i klassen var Rolf-Göran BengtssonCrunch 3 som kom sexa, och Robin IngvarssonHansson WI som kom på tionde plats.