Hoppning
1 december 2023 21:30
Ridsportplus

Rolf-Göran trea i dagens toppklass – Scott Brash vann

SIHS2023Det blev den brittiska nationalsången som spelades efter fredagens 1,50-klass på Friends. Scott Brash segrade och Rolf-Göran Bengtsson blev bästa svensk på en tredjeplats.
– Zuccero är snabbare än förra säsongen, konstaterar Rolf-Göran.

Rolf-Göran trea i dagens toppklass – Scott Brash vann
Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Fem svenskar startade i fredagskvällens 1,50-klass på Peter Lundströms bana med tre kombinationer och totalt 16 språng. Två svenskar var felfria och inom tiden i grundomgången, Malin Baryard-Johnsson och Diamantino 16 och Rolf-Göran Bengtsson med Zuccero, och i omhoppningen var det Rolf-Göran som vann tidstävlingen mellan de båda med sex hundradelar och slutade trea.

Scott Brash Gbr Hello Mr President
Scott Brash och Hello Mr President på väg mot seger. Foto: Kim C Lundin
Harrie Smolders Ned Deesse De Kerglenn
Harrie Smolders och Deesse de Kerglenn slutade tvåa. Foto: Kim C Lundin

Allra snabbast var Scott Brash och Hello Mr President (AES val f -09 e Comme d’Api V/D Hacienda Z  uppf Bvba Euro Equitation, äg Lady Pauline Harris , Lady Pauline Kirkham) medan Harrie Smolders lade beslag på andraplatsen tillsammans med Deesse de Kerglenn.

– Han är en fantastisk häst. Jag har haft honom sedan han var fem år och nu är han 14 år, så vi känner varandra väl, berättade Scott Brash om sin häst under prisutdelningen.

– Det finns ganska mycket han tycker är otäckt, och i går var en sådan dag, så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig i dag, men han hoppade otroligt bra.

Rolf-göran Bengtsson Swe Zuccero
Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero. Foto: Kim C Lundin
Malin Baryard-johnsson Swe Diamantino 16
Malin Baryard-Johnsson slutade fyra med Diamantino 16. Foto: Kim C Lundin

Tredjeplacerade Rolf-Göran Bengtsson var nöjd med sin runda.
– Man ska aldrig vara nöjd, men jag är ändå nöjd. Jag kunde inte göra något mot Scott Brashs tid, för hans häst är så rutinerad, och då är de lite kvickare i väg efter landningar. Men Zuccero kan komma dit och redan nu är han lite snabbare än förra säsongen.

Världscupen nästa för Zuccero

Att rida för hemmapublik ger en extrakick.
– Man vill alltid göra sitt bästa, men det är lite extra motiverande att komma hem och möta publiken här, säger Rolf-Göran vars nästa stora tävling blir julhoppningen i London med världscupen.
– Det blir Zucceros första världscup. Vi var i Göteborg i våras men red inte världscupen då.
– Jag har inga förväntningar på att vinna vår första världscupstart. Att hästen hoppar bra, och helst nolla, är det viktigaste.

Philip Rüping Ger Casallco
Philip Rüping och hingsten Casallco (Holst f -11 e Casall – Contender uppf Vrenken F.J.M, äg Paul Schockemöhle Hengsthaltung Gmbh) slutade femma. Foto: Kim C Lundin

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden