Hoppning
14 november 12:18

Världsklass på startfältet i Friends Arena

SIHS 2023Nu är det klart vilka internationella hoppryttare som kommer till Friends arena om några veckor. "Alla som en gång har varit här vill gärna komma tillbaka," säger Malin Baryard Johnsson, ryttare och sportchef för Sweden International Horse Show.

Världsklass på startfältet i Friends Arena
Ben Maher och Dallas Vegas Batilly på väg mot seger i helgens världscuphoppningar i Verona, Italien. Foto: FEI/Massimo Argenziano

En av de internationella ryttarna som är klara för Friends är britten Ben Maher, som visade toppform när han vann helgens världscup i Italien.

Han får sällskap av flera andra världsryttare under fyrstjärniga internationella hopptävlingarna i Friends Arena. En av dem är hans sin landsman, toppryttaren Scott Brash. Dessutom startar bland andra svenska EM-ryttaren Petronella Andersson, världstian Harrie Smolders, Nederländerna, och Brasiliens Marlon Modolo Zanotelli. Detta berättas i ett pressmeddelande.

– Vår tävling har verkligen hög status bland de internationella ryttarna. Alla som en gång har varit här vill gärna komma tillbaka, säger Malin Baryard Johnsson, ryttare och sportchef för SIHS i pressmeddelandet

De internationella toppryttarna kan räkna med att få tufft motstånd av Sveriges Peder Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson, Wilma Hellström och Malin Baryard Johnsson själv.
– Vi kommer inte att ge bort några segrar gratis och vi är rejält laddade. Nu börjar det verkligen närma sig. Jag tror att jag talar för alla ryttare när jag säger att vi längtar efter stämningen i Friends Arena och att få möta publiken, säger Malin Baryard Johnsson.

Hela startfältet i hoppning

USA: Jessica Springsteen.
Tyskland: Philip Rüping.
Sverige: Petronella Andersson, Peder Fredricson, Jens Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson, Wilma Hellström och Malin Baryard Johnsson.
Storbritannien: Ben Maher och Scott Brash.
Norge: Johan-Sebastian Gulliksen.
Nederländerna: Harrie Smolders och Jur Vrieling.
Frankrike: Kevin Staut.
Brasilien: Marlon Modolo Zanotelli.
Belgien: Jerôme Guery, Nicola Philippaerts och Olivier Philippaerts.

Vinterns hästfest i Friends arena hålls 30 november till 3 december.

Webbplats, Sweden International Horse Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden