Dressyr
9 april 2022 22:24

Rörd Jessica von Bredow-Werndl tog hem världscupen

VärldscupenOlympiska mästaren och blivande mamman Jessica von Bredow-Werndl höll för trycket och tog hem världscupen med sitt magiska sto. TSF Dalera BB dansade fram på banan och spräckte ännu en gång 90-gränsen.

Rörd Jessica von Bredow-Werndl tog hem världscupen
Jessica von Bredow-Werndl hade svårt att hålla tårarna tillbaka efter ritten som gav en världscupseger på hemmaplan. Foto: FEI/Liz Gregg

Världsettan Jessica von Bredow-Werndl gjorde ingen besviken när hon på lördagskvällen vann världscupfinalen i tyska Leipzig med sin TSF Dalera BB efter en helt makalös ritt med resultatet 90,836 procent.

– Det var väldigt känslomässigt, det var vår sista tävling på ett tag eftersom det kommer att bli ett uppehåll nu. Det här stoet är helt fantastisk, sa Jessica von Bredow-Werndl, som väntar barn till sommaren, i segerintervjun efteråt.
– När jag går in på banan vet jag att hon alltid kommer att göra sitt bästa. Hon ger sitt hjärta till mig.

51990411560_703693657b_3k
Glädjen visste inga gränser för tvåan Cathrine Dufour. Här i den korta Grand Prixen där hon också fick över 80 procent med Vamos Amigos. Foto: FEI/Liz Gregg
51990411685_4c8f31bcb2_3k
Isabell Werth var snubblande nära sin fjärde världscupseger på raken, men red slutligen in som trea. Foto: FEI/Liz Gregg

Tvåan gjorde Cathrine Dufour som red i mål på storslagna 86,164 procent med en stundtals lätt övertaggad Vamos Amigos. Trea blev Isabell Werth som gjorde sin allra sista ritt med 17-åriga Weihegold OLD som nu kommer att leva livet som pensionär.

Sveriges Patrik Kittel gjorde till stora delar ett fint program med Blue Hors Zepter i deras andra start tillsammans och slutade på åttonde plats med resultatet 76,725 procent.

Resultatlista världscupfinalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden