Sverige
17 januari 2021 11:33

Rösta på Stjärnornas stjärna – publikens pris

RyttargalanI dag den 17 januari öppnar omröstningen till priset Stjärnornas stjärna. Priset går till den "starkast lysande stjärnan under 2000-talet hittills". Det finns 20 nominerade, men det är publiken som röstar fram vem som vinner priset.

Rösta på Stjärnornas stjärna – publikens pris

Publikpriset Stjärnornas stjärna delas ut på Ryttargalan, som är digital och går av stapeln den 28 januari. En jury har nominerat 20 ryttare och kuskar.
– Alla är självklara stjärnor som står ut i ridsporten på olika sätt och många har mängder av framgångar bakom sig. Men gemensamt för samtliga är att de tagit en individuell plats på pallen i ett internationellt mästerskap eller i en världscupfinal under 2000-talet, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och galajuryns ordförande, på förbundets hemsida.

I första omgången finns 20 profiler att rösta på, och den omröstningen öppnar den 17 november. I nästa omgång är det tio profiler, medan den sista omgången står mellan fem ryttare och eller kuskar. Här finns mer om datumen som gäller, och hur man röstar.

De nominerade är Patrik Kittel, Sara Algotsson Ostholt, Marie Kahrle, Malin Baryard Johnsson, Tomas Eriksson, Tinne Vilhelmson Silfvén, Cecilia Qvarnström, Rolf-Göran Bengtsson, Anita Johnsson, Henrik von Eckermann, Iréne Slättengren, Jan Brink, Louise Etzner Jakobsson, Linda Algotsson, Madelene Brånn, Ann-Christine Arvidsson, Jimmy Andersson, Rebecka Mårtensson, Peder Fredricson och Charlotte Henriksson.

I vanliga fall delas priset Årets bragd ut, men på grund av corona ställs det priset in till förmån för Stjärnornas stjärna.
– Det är verkligen roligt att få  hylla några av våra stora ridsportprofiler på det här sättet och spännande att det är Ridsportsverige som bestämmer vem som vinner, säger Stefan de Flon på Saab, som under senare år stått bakom Årets bragd på Ryttargalan, på förbundets hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden