Sverige
21 december 2020 15:49

Nytt datum för Ryttargalan spikat

Digitalt kalasDet har varit "hela havet stormar" för Ryttargalan i år. Nu är dock ett nytt datum satt för den digitala hästfesten där ridsportens hjältar ska hyllas.

Nytt datum för Ryttargalan spikat
Fälttävlansryttaren Ebba Adnervik utsågs till Årets komet på Ryttargalan i fjol. Foto: Roland Thunholm

Ryttargalan 2020 blir som tidigare annonserats digital och direktsänds den 28 januari klockan 20.00. Det är det senaste budet gällande Ryttargalan som vanligen hålls på Grand Hôtel i Stockholm. Programledaren Henrik Johnsson förbereder sig just nu för en galatimme där ridsportens hjältar hyllas i hela åtta kategorier, som du kan se längre ner här.

Nytt för i år är Ridsports inspirationspris som Tidningen Ridsport har instiftat. Inspirationspriset kommer att delas ut till någon som satt ett avtryck i ridsportvärlden genom att inspirera andra människor att våga tro på sina drömmar, tänka nytt eller våga kliva utanför den trygga boxen. Nytt för i år är även priset Årets tränare.

Dessutom kommer vi att få svar på vem som är den starkast lysande stjärnan i ridsporten på 2000-talet hittills. Ridsportsverige avgör vem det blir genom att rösta fram sina favoriter i ”Stjärnornas stjärna”.

– Vi vill hylla våra hjältar och sprida stolthet i hela Ridsportsverige, så vi hoppas att många tar tillfället att fira med oss, säger Andrea Barth, Svenska Ridsportförbundets sportchef och Ryttargalans juryordförande, i ett pressmeddelande.

Priskategorier

Årets bragd (Specialpris 2020) – i samarbete med Saab (mer information inom kort)
Årets ridskola – i samarbete med Folksam och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridlärare – i samarbete med Granngården och Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets hästskötare – i samarbete med ATG
Årets uppfödare – Svenska Ridsportförbundet
Årets tränare – Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion
Årets ridskolehäst – Svenska Ridsportförbundet
Ridsports inspirationspris – Tidningen Ridsports pris

Läs mer om Ryttargalan och alla priser här.

Läs mer om Stjärnornas stjärna här.

Fotnot: Tidningen Ridsport delar vanligen ut priset till Årets komet, men på grund av pandemin och tävlingsstoppet är detta satt på paus.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden