Krönika
10 november 2020 13:05

Vi instiftar ett nytt pris!

LedareI år blir det ingen ryttargala som vi känner den, men den kommer att bli av ändå - direktsänd. Ridsports redaktionschef berättar att "Årets komet" pausar i år på grund av det blygsamma antalet tävlingar som genomförts. Istället delar Ridsport ut ett nytt pris under ryttargalan: Ridsports Inspirationspris!

Vi instiftar ett nytt pris!
Lena Sellman, redaktionschef på Tidningen Ridsport. Foto: Elliot Sellman

Jag har varit på många Ryttargalor sedan starten 2007, från murriga restaurang Tyrol på Gröna Lund, via den extremt flådiga jubileumsfesten med förmingel i Gyllene salen och själva festen i Blå hallen i Stockholms stadshus (det var väl bara Lasse Berghagen som kändes något malplacerad i det sammanhanget) 2012, till festliga Berns salonger med de enorma kristallkronorna, för att de senaste åren ha landat på anrika Grând Hotel.

Några bottennapp sett till lokaler har det varit genom åren, jag minns framför allt hur vi satt och frös så vi skakade nere på golvet i Globens arena. Det var faktiskt jag som 2006 skrev om den stora nyheten att det skulle bli en Ryttargala. (Av tonen i artikeln att döma var jag mer än optimistisk!)

Det var faktiskt jag som 2006 skrev om den stora nyheten att det skulle bli en Ryttargala.

Ridsport har varit med från allra första början, med vår motsvarighet till Jerring-priset, Årets Komet, som ni läsare har fått rösta fram, folkets pris. Ett mycket ärofullt pris.

I år blir inget som tidigare och det blir ingen Ryttargala så som vi känner den. Men, den blir av, och alla kan vara med och fira, hemifrån, i stallet eller var du nu vill vara. Galan ska nämligen direktsändas den 26 november.

Eftersom det varit så få tävlingar pausar vi Årets Komet i år. I stället har vi instiftat ett nytt pris, Ridsports Inspirationspris! Vårt urvalskriterium är ”redaktionen väljer en person som under året satt ett avtryck i ridsportvärlden genom att inspirera andra människor att våga tro på sina drömmar, tänka nytt eller våga kliva utanför den trygga boxen”.

Eftersom det varit så få tävlingar pausar vi Årets Komet i år. I stället har vi instiftat ett nytt pris, Ridsports Inspirationspris!

Spännande, spännande! Vi har många bra att välja bland kan jag lova – och ett fint pris blir det. Vinnaren får en inramad reproduktion av den internationellt erkända holländska konstnären Marli Hommel, känd för sina vackra hästmålningar.

Förresten, TACK för att du läser Ridsport! Vi har ökat antalet prenumeranter med 15 procent sedan årsskiftet – det är vi både stolta och superglada över!

Och du, glöm inte att lyfta någon i dag.

#vilyftervarandra Jag vill hylla mastertränaren Kerstin André för att hon är så otroligt skicklig på det hon gör. Du har väl inte missat hennes träningsserie här på webben?! Här hittar du alla artiklar samlade.

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 18/2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden