Hoppning, Ponny
27 juli 2019 11:17

Rutinerade B-ponnyer tog hand om SM-medaljerna

Ponny-SMDet blev välmeriterade och rutinerade B-ponnyer på medaljplatserna när SM-finalen avgjordes under lördagen. Guldet vanns av Örebroryttaren Nelly Lindgren på Stald Fox's Mr Fox.

Nelly Lindgren och Stald Fox's Mr Fox tog hand om SM-guldet i kategori B. Foto: Roland Thunholm

21 B-ponnyryttare startade vid lördagens final för SM i hoppning på Sundbyholm. Nio ekipage nollade i finalomgången, och därmed var det totalt sex B-ponnyekipage kvar som nollat i alla tre rundor och därmed fick göra upp i omhoppning. Tre av dem satte ytterligare en nolla, och dessa tog hand om medaljerna.

Snabbast var Nelly Lindgren Stald Fox’s Mr Fox, som med 28,68 sekunder blev svensk mästare i hoppning. Detta är första gången ”Foxen” bärgar ett individuellt guld vid SM, han har två silver och ett brons med Cornelia Wallenborg sedan tidigare. Nelly Lindgren och Foxen har ett lagguld tillsammans sedan tidigare, de ingick i årets vinnarlag från Örebro som vann lag-SM på Strömsholm i juni.

Årets inverkansmästare Ellen Hammarström och Tullohena Minnie red i mål på 29,46 sekunder och tog sitt andra gemensamma SM-silver på raken, och för Minnie blir detta sjätte SM-medaljen. Hon har sedan tidigare fem SM-medaljer varav två guld med Janelle Larsson och Ida Selin.

För Ellinore EdgrenArd Chuan Delight stannade klockan på 32,63 sekunder och där blev det ett brons – detta blir sjätte SM-medaljen även för Ard Chuan Delight som har fem SM-medaljer sedan tidigare, varav ett guld med Ebba Larsson.

190727_sm_rolandthunholm_medaljorer
Årets medaljörer vid ponny-SM i hoppning kategori B: Guld Nelly Lindgren, silver Ellen Hammarström, brons Ellinore Edgren. Foto: Roland Thunholm

Resultat SM i hoppning kat B 2019:

GULD: Nelly Lindgren, Örebro Ryttarteam Föreningen – Stald Fox’s Mr Fox (DSP val f-08 e Kantje’s Valentijn-okänd, uppf Finn Sventrup & Sven Andersson)
SILVER: Ellen Hammarström, Mitt Hjärta Hästsportförening – Tullohea Minnie (sto f-05 imp Irland)
BRONS: Ellinore Edgren, Sunne Ryttarförening – Ard Chuan Delight (val f-95 imp Irland)