Sport
10 december 2019 09:39

Ryssland stoppas från OS

DopningRyska idrottare stängs av från internationella tävlingar i fyra år. Det betyder att det inte blir några ryska ekipage i bland annat OS i Tokyo 2020.

Ryssland stoppas från OS
Nästa OS blir förmodligen utan Ryssland. Bilden är från OS i Rio 2016 och det är silvermedaljören Peder Fredricson som står framför OS-ringarna. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är flera internationella medier som berättar om avstängningen. Det är den internationella dopningsbyrån Wada som har tagit beslutet.

Det är efter ett avslöjande om omfattande fusk med dopning bland ryska idrottare tidigare år som avstängningen kom. Avslöjandet handlade om att en rysk antidopningsargentur hade fuskat med idrottares provresultat.

Wada stänger av ryska idrottare från internationellt tävlande i fyra år, vilket innefattar OS i Tokyo 2020 och fotbolls-VM 2022.

Ryssland kan överklaga beslutet till Idrottens internationella skiljedomstol, Cas, inom tre veckor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden