Dressyr
7 januari 2017 20:32

Ryttare avstängd efter mejl till domare

En dressyrryttare försökte via mejl påverka en domare innan tävlingen. Detta ledde till att ryttaren blev avstängd en månad.

Ryttare avstängd efter mejl till domare
En dressyrryttare försökte påverka domaren innan tävlingen. Personerna på bilden har ingenting med händelsen i artikeln att göra.

Det var i september som ryttaren skulle vara med i en dressyrtävling i trakterna kring Stockholm. 

Kvällen före tävlingsdagen mejlade ryttaren till den domare som skulle döma tävlingen. Ryttaren bad domaren att vid tveksamheter ge ett högre betyg. 

Ärendet hamnade hos Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd som nyligen stängde av ryttaren i en månad. I sitt beslut skriver en enig nämnd att det handar om otillbörlig påverkan på dressyrdomare.

”Ett av tävlingsreglernas viktigaste huvudsyften är att ryttarna vid tävling ska få tävla under så lika förhållanden som möjligt och bedömas efter samma normer vid alla tävlingar. Genom e-postmeddelandet har Ryttaren försökt påverka dressyrdomare VW att utdela ett högre resultat vid den aktuella tävlingen. Ryttarens agerande strider mot nämnda huvudsyfte i tävlingsreglerna” står det i nämndens motivering till avstängningen. 

Tävlingsarrangören tillät inte heller ryttaren att starta den aktuella tävlingen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-