Sverige
31 mars 2016 18:51

Ryttare på kärleksjakt i TV4

(Uppdaterad) Förra säsongen slog fälttävlansryttaren Pontus Hugosson rekord i antalet kärleksbrev i Bonde söker fru. Den här gången är det svårklassryttaren Sigrid Bergåkras och islandshästprofilen Jennifer Erlandssons tur att söka kärlekslyckan i programmet.

Ryttare på kärleksjakt i TV4
Sigrid Bergåkra är en av deltagarna i Bonde söker fru. TV4

När årets TV-bönder presenterades av TV4 fanns två hästtjejer med. Jennifer Erlandsson, 33, från Slöinge är en av dem och hon får sällskap av Sigrid Bergåkra, 43, från Sörmoåsen. Sigrid är tränare, svårklassryttare i dressyr och har tre döttrar i sporten.
– Den enkla anledningen till att jag är med är att jag längtar efter någon att leva med. Jag har bland annat haft ett distansförhållande med en man som jag är god vän med nu, men det är svårt att rodda ett distansförhållande och livet som hästbonde, säger Sigrid.

Inte alla skulle vilja att jakten på kärleken visades i TV, men för Sigrid väger fördelarna över.
– Det är inte så lätt att träffa någon, varken i dressyrbranschen eller om man som jag bor i glesbygden. Nu får jag hjälp att nå ut och det här är ett seriöst, tryggt upplägg. Det känns lyxigt att få den här hjälpen och det är en fantastisk chans.

Humor är viktigt
För Sigrid och hennes döttrar kretsar livet främst kring hästar och dressyr, såväl hemma i vardagen som på de många resorna till internationella tävlingar. Ett hästintresse hos en blivande partner är dock inget måste. Snarare tycker Sigrid att det hade varit lika trevligt att träffa någon som kommer från världen utanför ”häst-bubblan”. I jakten på den rätta har hon försökt att skippa särskilda kriterier, men hon vet sedan länge att humor är viktigt.
– Jag har kommit fram till att om en person har härlig humor är personen ofta intelligent också och med det hänger hela livet ihop –  som smarta beslut och att personen har tagit väl hand om sig.

Nu gäller det att Sigrid får tillräckligt många intressenter för att bli en av dem som får bjuda hem sina utvalda kandidater. Hon är själv fundersam över om män i lämplig ålder tillhör den grupp som sätter sig och skriver brev, men i år är det möjligt att höra av sig även via exempelvis ett webbformulär eller filmklipp.
– Jag skulle verkligen, verkligen vilja att det blir så många som hör sig att jag får vara med i nästa steg och lära känna männen på hemmaplan. I maj får vi veta resultatet, så nu hoppas jag på det bästa.

 

Presentation från TV4:
Sigrid Bergåkra, 43 år, hästbonde från Söromåsen i Hälsingland
Sigrid är entreprenör, trebarnsmamma och har tidigare arbetat som modell. Hon reser gärna, både inom hästsporten och privat, tycker om ett aktivt liv och hoppas träffa en trygg och harmonisk man med humor som uppskattar djur och natur.
– Jag drömmer om att träffa mannen med stort M. Jag behöver ingen riddare på en vit springare, det finns det gott om – jag vill träffa någon som får mitt hjärta att slå extra fort, säger Sigrid.

Jennifer Erlandsson, 33 år, hästbonde från Slöinge i Halland.
Jennifer bor i Slöinge i Halland, men hon är allt annat än slö – det här rödhåriga yrvädret är det fart i! Jennifer längtar efter att bli kär och hoppas träffa en självständig och trygg man med en rejäl dos humor. Hon har en treårig dotter.
– Jag är trött på att ha fredagsdejt med min häst. Jag vill bli kär. Det är dags att träffa rätt man, säger Jennifer.

Här kan den som faller för Sigrid eller Jennifer ansöka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-