Nyheter
12 oktober 15:07

Ryttare släpades i stigbygeln – fick hjälmen avsparkad

OlyckaBrittiske fälttävlansryttaren Harry Meade föll i helgen av sin häst på en tävling. I fallet fastnade han med foten i stigbygeln och släpades i full galopp innan foten slutligen lossnade. Nu ligger han blåslagen på sjukhus.

Ryttare släpades i stigbygeln – fick hjälmen avsparkad
Harry Meade med hästen Wild Lone, som föll ihop och dog efter målgång i Haras le Pin för sju år sedan. Foto: Roland Thunholm

Olyckan hände i terrängen vid tävlingarna i brittiska Thoresby Park på lördagen. Det rapporterar brittiska Horse & Hound. I den långa trestjärniga klassen föll 37-årige Harry Meade av sin häst vid hinder tre, men något gick mer fel än så.

”Hans fot fastnade i stigbygeln och han blev släpad i galopp. Dessvärre blev han därmed sparkad upprepade gånger i huvudet. När foten till slut lossnade från stigbygeln hade hans hjälm gått sönder och sparkats av från hans huvud.” Detta enligt ett uttalande.

”Han har sårskador och är blåslagen på axlar, huvud och ansikte. Hans högra arm är bruten och han har en misstänkt käkfraktur”, lyder uttalandet vidare.

En CT-skanning, datortomografi, av hjärnan visar inte på någon blödning, men under måndagen väntas han genomgå en operation för sin brutna arm.

Harry Meade har bland annat vunnit VM-silver i lag och är son till multiple OS-guldmedaljören Richard Meade.

I det senaste numret av Ridsport, nummer 17,finns en stor granskning av säkerhetsstigbyglar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden