Sport
23 december 2019 18:37

Ryttarstjärnan aktuell för OS i två grenar

MångsidigRyttarstjärnan Ingrid Klimke ingår nu i två tyska OS-trupper inför Tokyo. Sedan tidigare var det klart att hon ingår i Tysklands satsning i fälttävlan, nu är hon också uttagen till dressyrens motsvarighet.

Ryttarstjärnan aktuell för OS i två grenar
Ingrid Klimke vid EM i fälttävlan i Tyskland tidigare i år. Foto: Oliver Hardt/FEI

Det är tillsammans med sin 11-årige dressyrhäst Franziskus som Ingrid Klimke tillhör det som kallas för den olympiska truppen i dressyr.

Det här berättar tyska ridsportförbundet på sin webbplats.

Ekipaget har haft fina framgångar på dressyrbanorna den senaste tiden som har gett det plats i den dryga handfullen stora truppen där bland annat Isabell Werth och Benjamin Werndl ingår.

Ingrid Klimke är mest känd för sina stora framgångar som fälttävlansryttare där hon är regerande Europamästare både individuellt och i lag tillsammans med SAP Hale Bob OLD. Sedan tidigare är det klart att hon ingår i den tyska trupp på fyra ryttare som det satsas på mot OS i Tokyo.

Ingrid Klimke har tidigare tillhört det som kan jämföras med den svenska utmanartruppen i dressyr, men det är första gången som hon är med i en olympisk satsning i de båda disciplinerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden