Avelsnyheter
25 maj 08:49

Så är de nya kvalreglerna för SWB:s 3-årschampionat

UnghästtestDet har varit flera stora förändringar gällande unghästtester i år. Nu är det också klart vad som gäller för att kvala till 3-årschampionatet på Flyinge i höst.

Så är de nya kvalreglerna för SWB:s 3-årschampionat
Northern Exstacy är en av de hästar som har kvalificerat sig till 3-årschampionatet, detta genom att hoppa hem unghästtestet på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

Det är SWB som berättar om de nya kvalreglerna i ett pressmeddelande.

Kval till finalen sker liksom tidigare via SWB:s unghästtester för 3-åriga hästar runt om i landet.

För att få en finalbiljett krävs diplom och minst 48 poäng, alltså 80 procent. Ston som uppfyller dessa krav är även automatiskt kvalificerade till Rikssto. För SWB Stallion Trophy gäller samma väg till finalen, alternativt att hingsten blivit premierad vid SWB:s bruksprov i år.

I finalen för de 3-åriga gångartshästarna visas hästarna lösa i trav och galopp. Hästarna bedöms exteriört, skritt, trav, galopp och allmänt intryck där poängen för varje gångart multipliceras med två.

I finalen för de 3-åriga hopphästarna visas även de lösa i trav och galopp. Därefter följer löshoppning över tre hinder på samma sätt som vid SWB:s unghästtest. Hästarna bedöms för sin galopp, teknik och förmåga samt allmänt intryck.

3-årschampionaten i hoppning och dressyr med Rikssto pågår under SWB Equestrian Weeks och Breeders på Flyinge Kungsgård mellan 25 september och 6 oktober.

SWB:s webbplats om 3-års championatet i dressyr
SWB:s webbplats om 3-års championatet i hoppning

Alla hittills kvalade 3-åringar 2024

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden