Avel
18 april 2020 06:12

Så arbetar hingststationen mot smittspridning

CoronasmittanBetäckningssäsongen är här mitt under coronapandemin. Nu har Lövsta stuteri publicerat en film där de berättar hur de vill att stoägare agerar vid besök på seminstationen. Här kan du se filmen.

Så arbetar hingststationen mot smittspridning
Malin Cohlin ansvarar för driften och utvecklingen av verksamheten på Lövsta Seminstation. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

”Vi ber er om ökat ansvar för en god hygien och respekt för våra medarbetare.” Så skriver Lövsta Seminstation på sociala medier i samband med att betäckningssäsongen nu tar fart.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om social distansering och undvikande av resor gäller även dem som är verksamma inom avel på olika sätt.

På Lövsta Seminstation har flera nya rutiner formulerats och dessa presenteras nu i en film på sociala medier.

Det handlar bland annat om max två medföljare per sto, att stoägaren ska hålla sig vid stoets huvud under hela undersökningen och att det inte är tillåtet att åka och hälsa på sitt sto om det står kvar på stationen. ”Vi hoppar över hänget som vi egentligen älskar, men det är för att vi ska kunna genomföra den här seminsäsongen,” sägs det i filmen.

Se filmen om hur Lövsta vill att stoägare agerar nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden