Ponny
29 oktober 2020 19:25

Första kvalen klara på ponny-SM

DressyrNu är första kvalet ridet för alla kategorier på ponny-SM i dressyr hos Helsingborgs Fältrittklubb.

Första kvalen klara på ponny-SM
Tindra Holmertz och Brave Heart toppade ett av kvalen. Foto: Kim C Lundin

Kategori D-ponnyerna är uppdelade i två grupper och den ena gruppen gjorde sitt första kval i FEI:s lagprogram på onsdagens kväll. Denna grupp toppades av Tindra Holmertz/Brave Heart med 72,095 procent. Mästerskapet fortsätter för dem på torsdagens kväll med andra kvalet som rids i FEI:s mästerskapsprogram.

När andra halvan av kategori D-ekipagen gjorde sin första runda på torsdagens morgon var det Elin Ullman/Morgensterns Dakar och Mary-Sophie Haid-Bondergaard/White Love B som fick högst poäng av domarna med 70,905 procent. Denna grupp fortsätter tävla i morgon, fredag. Totalt är det 54 ekipage med i denna kategori.

De 25 ekipagen i kategori C har haft sitt första kval i FEI:s lagprogram. Detta toppades av Angelina Brink/Weber af Kongshöj med 71,809 procent.

B-ponnyernas första kval reds i Ponny Lätt A:4 och vanns av Ronja Kardos/Stenbroåsens China Girl. Ryttaren, som hade problem med att få starta i början av tävlingen, fick 72,748 procent. Här är det 28 ekipage till start.

 

De 35 procent bästa ekipagen i varje kategori efter de två kvalen går vidare till final på söndag.

Lag-SM pågår också med de första kvalen under onsdagen och torsdagen. Detta beräknas vara klart vid 21-tiden på torsdagen.

Regler, SM i dressyr för ponny

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden