Sport
27 augusti 2015 19:27

Så tog de bronset på Ribban

Augustis varma dagar flög förbi och idag är det tre veckor sedan vårt ponnylag i fälttävlan inledde sin väg mot bronset – den första svenska medaljen på ett ponny-EM på ett decennium. Nu är det hög tid för en återblick på terrängdagen med glimtar fångade av Ridsports fotograf Lotta Gyllensten.

Så tog de bronset på Ribban
Bronsgläjde på pallen i Malmö den 9 augusti. Photographer Roland Thunholm

Det svenska ponnylaget i fälttävlan slog till på hemmaplan i Malmö och efter fyra dagars tävling säkrade de bronset. Bronset var den första svenska medaljen på ett ponny-EM på tio år.
I laget red Klara Hammarström/Creemully Melody, Moa Nordfjäll/Dimmans Eros, Selma Hammarström/Sligo Fortunus och Michelle Ettwein/Midnight af Lergraven under ledning av Lena Bredberg och Sissi Lilja. För Sverige individuellt red även Saga Suovanen/Bonnie Bee och Anna Wettemark/U2.

I bildspelet ovan syns bronsgängets väg mot medaljen genom den inledande dressyren där de blev sexa, den fartfyllda terrängen där laget klättrade till en bronsplats och den avgörande banhoppningen där medaljdrömmen blev verklighet med två nedslags marginal.
Här är Lotta Gyllenstens godbitar från terrängen:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden